dilluns, 3 de juny del 2024

Via EL JARDÍ DE LES MENTIDES. PARET DEL GRAU. COLL DE NARGÓ.


1/06/24.  Avui tenim l'acte de Nomenament de Membre d'Honor del Grup Cavall Bernat. Després d'esmorzar una bona colla anem cap a la Paret del Grau, per a fer una escalada abans del dinar i els actes de la Trobada.

Amb la Isabel, l'Antonio i el Felip, anem a la via Jardí de les Mentides. On ja tenim la cordada de la Carmen preparant-se. 

Aquesta via estava oblidada i els incansables Miquel Garrell, Ramón Rubio, Òscar Fernàndez, fan un bon re-equipament donant-li una nova oportunitat.

La via té tres llargs de corda, totalment equipada amb parabolt, on trobarem una escalada amb trams atlètics. Nosaltres el primer llarg l'hem fet per l'esperó de la dreta per eror, un pel més exigent.

Per: Antonio Gómez, Felip Linares, Isabel Notivoli, Joan Asín.



DADES

Primera ascensió: 1994

Per: Raül Álvarez, Joan Enric Martí.

Netejada i re-equipada: juny 2023.

Per: Miquel Garrell, Òscar Fernàndez, Ramón Rubio.

Equipament: Totalment equipada amb parabolts.

Dificultat: V+.

Material: 10 cintes exprés.

Orientació: sud.

Roca: Calcari, conglomerat primer tram.

Aproximació: Evident des de Coll de Nargó. Hem d'anar a l' Escola i seguim la carretera fina al coll a peu de la Paret del Grau.

Descens: En tres o dos ràpels, per la via.

Primer llarg, per un díedre (nom pintat), el seguim i passem a la placa de l'esquerra què ens porta a la R1.

Segon llarg, sortim a l'esquerra i trobem un passatge desplomat amb bones preses, un cop superat seguim per un esperó primer i díedre després, per passar a la dreta a buscar l'esperó què ens portarà a la R2.

Tercer llarg,  a l'inici trobem un passatge tècnic per agafar una bona presa a l'esquerra, passatge atlètic i seguim per l'esperó al final hem d'anar a la dreta i pujar per un díedre fins el cim.








FOTOCM





FOTOCORDADES

1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Bona elecció Joan ! que habíes d'arribar a l'hora com a homenatjat que eres, felicitats !