divendres, 25 d’octubre del 2024

Via LA XORRERA entrant per la via JARDÍ DE L'EDÈN. CAL BARRICÓ. RIPOLLÈS.

23/10/24. Avui anem al Ripollès a CAL BARRICÓ. La proposta és la via La Xorrera què és la què em falta de les vies més clàssiques. D'aquesta via trobarem poca informació a les xarxes. Nosaltres hem entrat per la via Jardi de l'Edén, com recomana la guia Escalades al Ripollès, del Luis Alfonso, per què quedi més homogènia en el grau. El primer llarg de La Xorrera és 7a i si la fem en Ae haurem de porta una pànic. La via és nota què no és fa, trobarem molta herba amb argelagues què punxen a la via El Jardí de l'Edèn  i al díedre del segon llarg, sobre tot. L'hem trobat prou exigent, nosaltres em fet algun passatge en Ae.

Per: Juan Carlos Sánchez, Felip Linares, Joan Asín.



DADES

Via EL JARDÍ DE L'EDÈN

Primera ascensió: 2005

Per: Daniel Ballestero, Fidel Contreras.

Via LA XORRERA

Primera ascensió: 2012.

Per: Marc Aral, Aleix Carretero, Joaquím Hernando, Josep Font, Sergi Martínez. 

Equipament: Totalment equipada, parabolts.

Material: 12 cintes exprés, algun friend petit-mitja i estrep opcional. 15 bagues exprés si fem el primer llarg de la Xorrera.

Dificultat: 6b. Obligat 5c/A0-Ae.

Orientació: sud-est.

Roca calcari.

Aproximació: Aparquem el cotxe al pont de la C-17 de Ripoll a Ribes de Freser, Km 116. Agafem la pista de la dreta (cadena) i la seguim fins a un prat on hi ha la casa de ca Barricó en runes a la dreta. Seguim un camí direcció a les parets, pujant un primer ressalt on trobarem fites, seguim fins el peu de la paret, via ossel, seguim el peu de paret baixant a la dreta fins a trobar el peu de via del Jardí de l'Edén, placa amb el nom.

Descens: en ràpel. Fem un primer ràpel fins a la R4 i seguim el cable del sector Àtic, cap a l'esquerra (mirant la paret) fins a trobar la R de la via Aigua i Tabac. Fem dos ràpels fins a peu de via.

Primer llarg , via el Jardí de l'Edèn, comença per una placa plena d'herba on cal anar lluitant per a trobar les preses. Després seguim per una placa fina equipada amb parabolts, fem uns passos per la dreta i després fem dos passos d'Ae (6b) i sortim a la dreta a buscar la R1 de la via La Xorrera.

Segon llarg, sortim a la dreta a buscar un marcat díedre per on pugem, llàstima de l'herba què hi ha què no et deixa gaudir de l'escalada en díedre. R2 incòmoda

Tercer llarg, pugem a buscar l'esperó a l'esquerra, passatge atlètic i després per l'esperó passatge de 6a (A0) i sortim a la dreta i pugem a la R3.

Quart llarg, seguim uns passatges per l'esperó i passem a la dreta a buscar unes plaques, per on pugem a la R4, al passamà de la zona Àtic.

Cinquè llarg, placa fina i mantinguda 6a (algun pas Ae), després amb bones preses anem en tendència a l'esquerra a buscar la R5.

















FOTOCORDADA