diumenge, 20 d’octubre del 2024

Via MOMPART. MIRANDA DE LES BOÏGUES. AGULLES MONTSERRAT.


19/10/24.
Avui anem a la Trobada del Grup Cavall Bernat a Collbató. Tenim la intenció d'anar a Gorros però hi ha cua a la carretera per entrar al Monestir?, canvi de plans marxem cap a Agulles. Portàvem l'idea de fer una proposta de fer tres agulles, però errem la canal de pujada i no les trobem? uff, un altre canvi ara a la Mompart de la Miranda de les Boïgues.

Mentre fèiem la primera aproximació s'ha ajuntat amb nosaltres l'Alba una noia de Castelló què venia a la trobada i s'havia trobat amb el company.

La via Mompart una de les Clàssiques d'Agulles, ara feia temps què no la repetia. L'he trobat més exigent, roca polida i amb el re-equipament hi ha trams on cal navegar i escalar cercant el passatge. Hem alguns passos d'Ae.

Per: Alba, Isabel Notivoli, Joan Asín.

DADES

Primera ascenció: 15/05/1960.

Per: C.Roperto, A.Mompart, J.Mayol.

Equipament: Parabolts, espits/burins, 1 pitó.

Material: 15 cintes exprés, joc de friends fins totem verd, estrep opcional.

Dificultat: 6a. 5c/A0-Ae obligat.

Orientació: Est.

Roca: Conglomerat.

Aproximació: Aparquem a Can Massana. Agafem el camí fins el Pas de les Portelles, baixem, direcció Refugi i agafem la primera canal (Canal del Cirerer), just a l'entrada agafem un corriol què puja al coll entre l'Agulla Mare/Angla i la Miranda de les Boïgues.

Descens: del cim  fem un curt ràpel fins el coll, pugem un ressalt i tornem a buscar un altre curt ràpel fins a un coll, baixem per una canal, flanquejant la Miranda de les Boïgues (vessant oest)  i seguim fins a trobar el camí què ens retorna a la Portella i Can Massana.

Primer llarg, fi vertical i mantingut, pugem verticalment trobem un tram amb parabolt (pas d'Ae) i sortida navegant pugem fins a una R amb anelles, i flanquegem a buscar la R1 en un forat.

Segon llarg, sortim a l'esquerra i pugem per una canal/díedre 6a (5c/A0-Ae) i després més assequible fins a la R2 al peu del gran díedre final.

Tercer llarg, pugem pel díedre fins què desploma i anem en tendència a la dreta 6a (5c/A0-Ae), superat aquest tram seguim en díedre fins el cim, assegurances allunyades en aquest tram final.
















FOTOCIM













1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Felicitats per la via ! no te res de fàcil i al tercer llarg ja fa 14 anys també vaig haver de fer A-0.