dimarts, 2 de març del 2010

Roca Naireda, via Sal de frutas Eno

1/03/09. Aquest dilluns les prediccions eren bones, però quan arribem a Coll de Nargó el dia no pinta gaire be, esta molt tapat, prenem el cafè de rigor i marxem. Com encara es aviat anem a fer un altre cafè a Organya i de pas preparem el pla B, al final decidim anar a provar.

L'aproximació cada cop esta més fitada i marcada, és nota que és fan bastant aquestes vies en uns 40 minuts estem a peu de via.


magnífica ressenya d'en Xavi, bloc Alt Urgell

Comença en Ferran el primer llarg, una entrada vertical un pel desplomada amb bona presa però que cal tibar de valent, els parabolts estan bastant a prop. La paret perd verticalitat però les assegurances allarguen i s'imposa la progressió en adherència, un petit ensurt al relliscar-li el peu fa baixar uns metres a Ferran. És un llarg molt mantingut que et fa posar les piles de cop.

a la placa d'entrada
El segon i tercer llarg és fan seguits,primer per una placa ajaguda fins una feixa i després una placa més vertical amb passos delicats a estudiar, per anar a buscar una canal-díedre, que el trobem mullat. El dia no esta clar i cauen gotes m'entres recupero a en Ferran. Sembla que no va a més i seguim.

a la placa abans de la canal-díedre

Segueixen dos llargs un de tercer i l'altre caminant fins el peu d'un ressalt que barra el pas.


per terreny fàcil

El sisè llarg comença per una placa ajaguda fins un ressalt vertical amb passos d'adherència i que trobem un tram mullat, passatge mantingut.

entrant al tram vertical del 6è llarg
Segueix un llarg de placa amb una dificultat de 5è que ens dona una mica de descans, abans d'arribar a la gran placa. Els núvols és van trecant i sembla que va a millor.

a la placa del 6è llarg

El vuitè llarg comença un primer tram per una placa amb forats i bones preses anan a buscar una mena d'esperó a l'esquerra, fins arribar a la placa on hi ha el pas de 6b, és un tram molt mantingut amb adherència i assegurances justes on cal escalar. Després baixa una mica la dificultat però torna a pujar abans d'entrar a la reunió.

en plena placa
El següent llarg segueix per una placa mantinguda d'adherència on cal anar buscant els passos, alguns de peus sense res per les mans. El sol ha sortit i ens ha deixat gaudir o patir aquestes dues tirades per la gran placa. Aquí hi ha l'escapament, com el dia és esplèndid i encara ens queda temps seguim.

darrers metres del 9è llarg

Fem un canvi de reunió i començo la segona part de la via, per una placa ajaguda fins un ressalt amb uns passatges atlètics, per fi un pas sense adherència.

en Ferran arribant a la reunió

El següent llarg comença per una placa, segueix un díedre amb passos de bavaresa, una placa amb l'entrada fina ens deixa a la reunió.

al díedre

Ara només ens queden tres llarg d'una dificultat de quart i cinquè per gaudir de les plaques fins el cim.

navegant per les tranquiles plaques

més plaques

a les 5 de la tarda estem al cim, encara baixarem amb llum de dia

La via te dues parts ben diferenciades la primera de dificultat mantinguda i una segona més tranqui-la que val la pena de fer. La via esta equipada. La dificultat és obligada i cal escalar entre assegurances. El descens ha estat equipat amb cordes els passos on cal desgrimpar.
Quan estaven recollint el material de tornada al cotxe ens hem trobat a en Marcel Millet ens ha dit que havia col·locat les cordes a la baixada i que havia obert un altre via a la Paret de la Rufa.
Al final el dia ha anat a millor hi ha quedat una tarda amb una posta de sol preciosa.
Per Ferran Alvarez i Joan Asín

6 comentaris:

Mingo ha dit...

Enhorabona, carai no afluixes ni un pel.
Vau estar de sort amb el temps, el dilluns va fer un dia molt bo

lux ha dit...

Una bona manera de tornar a la paret! Enhorabona! em va agradar molt la part més dura! i l 'equipament m'agrada ..et trobes segur però el grau és obligat, s'ha de treballar..

No vau trobar més dur el primer llarg que el 6b? o es l'efecte inici?

Aixi que val la pena el final?
mmm... crec que ja tinc repte;)

juan carlos ha dit...

Hola,ya me la explicaras con mas detalle,que es lo que puedo hacer.

Gatsaule ha dit...

Llegint els comentaris, ja veig que hauré de venir a fer la part de baix.... Féu una mica de ràbia que pugueu sortir a escalar els dies bons! Enhorabona per la via!

joan asin ha dit...

Mingo quan vam començar no les teniem totes.
Lux,la primera tirada és la més dura de fet algú ja li ha posat 6b, però el 6b també te la seva cosa. La segona no és tan dura, val la pena de fer-la.
Juan Carlos, ja parlarem divendres.
Joan la primera part és més dura cal anar ben acompanyat com en el meu cas i sí és una sort poder disposar d'algun dia entre setmana.

Llorenç ha dit...

Aquesta la tenim pendent! haurem de buscar un aliat per anar a fer-la!!! Gatsaule! ja podem anar buscant data!!!