dijous, 22 d’abril del 2010

Roca de les 8 hores, via Cuchi Cuchi + via CADE, Miranda de la Portella

22/04/10.El dia ha sortit ennuvolat, ens trobem amb en Manel a Ca l' Anna per esmorzar, sembla però com si fos un festiu, déu n'hi do la gent que hi ha. Tot petant la xerrada d'aquelles que arregles el mon, sortim sense concretar a quina via anirem. Estàvem mirant les ressenyes i surt la colla de veterans, enseguida ens tornem a embrancar amb la xerrera, aquest cop però de vies, entre elles hi ha la Cuchi Cuchi que fa temps que la tinc pendent , entre ells hi ha els aperturistes així que amb informació de primera mà tant de la via com de l'aproximació, que no és fàcil, marxem per fi a escalar. L'aproximació anem per la pista direcció al vermell, passat l'aparcament seguim una bona estona, després d'una corba i contra corba força marcada, trobarem una pista que surt a la dreta (fita), és pot deixar el cotxe aquí o seguir, una mica tapada per la vegetació, fins que és troba tallada. Seguim per la pista fins el pla de pallers una mica més endavant trobem un cartell. Nosaltres agafem el camí al refugi d'agulles, pugem fins trobar un corriol amb fites que surt a l'esquerra, el seguim fins a peu de via.

Ara toca el ritual de qui comença i avui ho fa en Manel.

El primer llarg comença amb un fort desplom ben equipat, el quart pas allarga una mica i cal estirar-se, superat el desplom seguim per la placa, vertical amb preses petites, cal escalar entre assegurances, força mantinguda. La roca és bona, però cal controlar que encara pot saltar alguna presa. R1 25m.


El segon llarg segueix per la placa un primer pas de Ae i amb la mateixa tònica, la placa s'ajeu fins un altre passatge d'Ae un pel desplomat , continuem per la placa que va perdent verticalitat. R2 25m al cim de l'agulla de les 8 hores.

El tercer llarg surt a la dreta, per passar a l'altre paret i seguir la via CADE. Una placa ens porta a l'aresta per on seguim amb Ae fins entrar a la placa, trobem un espit sense plaqueta ho solucionem amb el cable d'un tascó. R3 sota d'un desplom, 20m.

El quart llarg surt per la placa de l'esquerra amb Ae, és pot posar un camelot del 1 o 0,75. Seguim per un díedre fins el cim. R4 15m.
Via recomanable, entretinguda, equipada amb parabolts ideal per a coneixer el lloc (Pallers)
Ressenya a la nochedelloro.com

Per Manel Benavent i Joan Asín


Manel en plena dansa del pedal

al segon llarg

tercer llarg per la CADE

díedre de sortida

al cim

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Bona activitat, aquesta també la tinc a la llista de fa temps, però aquest A_2 d'inici com que no anima gaire...però pel que dius és una via maca i l'haurem d'anar a fer.

joan asin ha dit...

Jaume,anim que esta força be.