diumenge, 24 d’abril del 2011

PENYES ALTES DE MOIXERÓ 2274m

22/04/11. Les Penyes Altes del Moixeró amb els seus 2279m, presenta una ascensió molt agradable i còmoda de fer des de la vessant del coll del Pendís, a la Cerdanya. Tot i que les previsions son de puja, el dia s’aixeca força bo, sembla que aguantarà el temps pel matí.

les Penyes Altes de Moixeró


l'itinerari seguit
Del poble de Riu de Cerdanya, agafem la pista, en bon estat, que du al coll del Pendís. La seguim uns 12 Km fins que la trobem barrada per una tanca, deixem el cotxe en aquest punt. Agafem la pista que surt a l’esquerra, mirant direcció al coll del Pendís, i porta al coll de Trapa. Continuem sense fins el final de pista que porta a un marcat coll des d’on podem veure, el Moixeró i les Penyes Altes de Moixeró. Seguim un camí que flanqueja fins el coll de Moixeró, continuem flanquejant per la base del Moixeró direcció al collet del Raset. Fins aquest punt el camí va pujant suaument, però a partir d’aquí comença a pujar pel bosc, trobarem un ressalt equipat amb una corda per ajudar a superar-lo si és necessari. L’arribada al cim és força aèria. El cim és un bon mirador a cavall del Berguedà i la Cerdanya.
El dia és va complicant i els núvols van agafant consistència, retornem pel mateix camí de pujada i arribarem justos amb les primeres gotes de pluja.
Per Gemma Dalmau, Montse Pueyo i Joan Asín.


seguim la pista

arribant el coll i Pic de Moixeró

flanqueig per la base del Moixeró

al fons les Penyes Altes

el camí puja de valent

trobem un ressalt equipat amb una corda

darrers metres abans del cim

al cim