dijous, 19 de juliol del 2012

GORRO FRIGI, via HAUS ESTEMS

l'ombra de Gorros a la tarda

 18/07/12. Aquesta tarda la intenció és anar a investigar la via Haus Estrems del Gorro Frigi. Aprofitant que el sol ja "apreta" i cal buscar l'ombra.  De la via pròpiament dita només queda el díedre-llastra característic, doncs la resta ha estat lapidada per les vies de l'Adrià  i del Carles, encara que en el seu dia la via Mompart, oberte posteriorment i més fàcil, és va convertir en una clàssica, la va reduir a  dos llargs propis.
Entrem per la via Mompart fins a la R1 en un arbre. D'aquí flanquegem a l'esquerra on trobem la línia de la via de l'Adrià, seguim fins a la R2 (Adrià). Pugem uns metres aprofitant dos assegurances de la via Adrià i en tendència a l'esquerra anem a buscar el díedre. Pugem pel díedre, molt assegurat amb pitons d'època, quan acaba la fissura.....davant tenim un desplom, no és veu clar, la ressenya que portem marca un flanqueig a la dreta. Després de estudiar-ho, seguim sense veure-ho clar ??? al final ens decidim i comença un flanqueig cap la dreta expo, però amb bons còdols fins a trobar els parabolts de la via de l'Adrià que ens porten a la R3, atenció al fregament. De la reunió sortim per l'esquerra i seguim dos llargs de corda per la via del Carles, fins el cim. Portar algun alien i bagas exprés.
Per: Antoni Gómez i Joan Asín



ressenya de la nostra ascensió i una de PEDRA-NEU a kpujo .com

a la rampa que dona accés a la R1

navegant dicció a la llastra, seguin la via de l'Adrià

R2 des del díedre de la Haus Estrems

flanqueig un cop superat el díedre

inici del quart llarg (via del Carles)

final de la gimcana

FOTO CIM
Silenci........

7 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Ei Joan,

El tram de flanqueig posterior al diedre el qualifiques d'expo per la manca d'assegurances ?

Salut i a tibar

joan asin ha dit...

Si Joan a partir del darrer pitó no hi ha res, si vas a la dreta trobes els parabolts de la via de l'Adrià, però son uns 10m a pel. Apa

Joan Prunera ha dit...

Hostia, la Haus-Estrems del Gorro!!!! La vaig fer per primer cop l'any 82, que com be dius encara no estave "lapidada" per altres vies. Recordo que no habia res en tota la via i que al diedre habien pitons vells. Passat l'A1, surtiem recte a munt i a dalt de la lñlastra habia un pitó i després sense res, fins al water. Era més maca la Montpart i per això no la vem repetir mai més. Fa poc vaig fer la via del Carles i me la vaig estar mirant... quina por!!!
Salut i bones escalades... i bones vacances!

molimolano ha dit...

Bona aventura treure l'entrellat de per on va la via amb les lapidacions que té!

lete ha dit...

Joan, jo la he fet fa poc i de l'últim clau baix sortir per la ezquerra, Hi ha una panxa i despres va baixan el grau,això si a pel fins a la reunió del water. Felicitats!!! és una via molt guapa, pèr cert no és una variant la variant és la Mompart..Estaria bé poder fer una ressenya actualitzada perquè la via lo val,saludos.
lete

joan asin ha dit...

Gràcies Joan jo no vaig veure clar pujar recte i la ressenya semblava que anava per la dreta.
Montse ara és difícil se l'han menjat i el díedre no per que és molt clar.
Ei Lete no vaig tenir en compte l'opció de l'esquerra (ara les esquerres van de baixa i qui guanya son de dretes...per desgràcia). Tens raó ja m'ho han dit altres persones haurem de fer un canvi, seria maco de recuperar-la, però si no poses una "rista" de parabolts del 12 tots seguits de colors ben llempants, no és farà, je,je una llàstima.

Jordi_Brasil ha dit...

Bueno tampoc es aixo, pro putser 3 "tres" bots, estarian ve.....