dilluns, 4 de novembre del 2013

BONY D'ENVALIRA 2683m. Via FERRADA

el Bony d'Envalira
2/11/13. A Andorra s’han equipat moltes vies ferrades, però hi ha una d’especial, la què puja al Bony d’Envalira, un cim de 2683m. Feia temps que tenia ganes de fer-la i avui hem pogut fer una combinada. Uns han pujat caminant/grimpant fins el cim i uns altres per la via Ferrada.

De l’aparcament de les pistes d’esquí de Grau Roig, tenim davant el cim, pugem per les pistes d’esquí fins a trobar un cartell de la via ferrada. A partir d’aquest punt anirem trobant senyals fins a peu de via.
Mentre fem l’aproximació trobem una bona colla del Centre (Àliga) què també van a fer la ferrada uns i els altres a pujar caminant fins el cim. Avui farem una col·lectiva improvisada.
pujant per la pista

col·lectiva improvisada

per la tartera què porta al peu de via

ressenya
 
La via va combinant passatges d’escalada fins a III amb graons i assegurat per cable. Trobem dues part una primera  mantinguda alternant, passos d’escalada i graons fins a trobar un flanqueig a la dreta. Anem a buscar un altre ressalt on trobem el tram més vertical i continuo de graons.
Al cim ens trobem amb els companys què han pujat caminant i aprofitem per fer l’entrepà tot comentant la jugada d’uns i dels altres.
Una agradable ferrada què porta al cim.
Per: Glòria, Xavier, Oriol i Joan.
inici combinat amb passos d'escalada

els companys de l'Àliga abans de començar



al final de la primera part hem flanquejar cap a la dreta




tram més mantingut

l'Oriol pujant-hi

tram final

FOTOCIM


 

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

No pares Joan!
deu n'hi dó la Ferrata ! quan de ferro....els Andorrans no sé si l'encerten amb tanta ferrada, aquesta pel que veig en un cim de 2600 costarà força de mantenir, l'acció del gel i la neu la malmetran força...em fa mal als ulls, i al cor, tan de cable i graons, mai m'han agradat les ferrades...

joan asin ha dit...

Jaume ho entenc, però ens ho vam passar força bé.