dilluns, 26 de juny del 2017

COLL ROIG. Via PATXARAN LITRAKO.

23/06/17. Dia especial...avui sumen un any més i ja en son 63. Aquesta nit toca berbena, però al matí com ja tenim costum des del 60 aniversari, quedem amb el Juan Carlos per fer una via.  Les circumstàncies ens porten al Coll Roig, bona roca, bon equipament i poca aproximació, ideal per un dia com avui. Tot i què portem uns dies de canícula de calor, hem pogut escalar força bé, per l’altura i la brisa què bufava de tant en tant.


La via Patxaran Litrako, està totalment equipada i tots els llargs tenen el seu passatge on cal tibar un pel més. El quart llarg és el més mantingut, amb un passatge de 6b què desentona amb la tònica de la via, podem passar-hi amb un pas llarg Ae o posant un alien petit, (nosaltres no l’hem posat). El segon llarg és molt curt, si l’enllacem amb el primer queda un llarg molt bo.


DADES

Primera ascensió: 2013.
Per: Santi Sanz, Sergi Martínez.
Equipament: Totalment equipada, amb parabolts i químics.
Material: 12/14 cintes exprés. Opcional estrep i aliens pel 6b, si no fem el grau.
Dificultat:6b. Obligada V+/Ae.
Descens: Ràpel curt per la vessant nord des d’un collet.

Primer llarg, bona placa per gaudir de l’escalada amb un passatge més difícil al mig.

Segon llarg, molt curt, superem un ressalt amb passatges atlètics.
De la R2 hem de fer un canvi de reunió, baixant una mica per anar a buscar la següent paret. Hi han dues vies la nostra és la de la dreta.

Tercer llarg, per placa amb adherències, a crescut l’herba què molesta en algun passatge. Podem fer un canvi de reunió o no.

Quart llarg, placa mantinguda amb un passatge de 6b,no obligat, (pas llarg d’Ae o posant algun alien).

Cinquè llarg, creuem una feixa, podem fer un canvi de reunió, seguim per una aresta fins el ressalt final on trobem un passatge difícil de col·locació.

En resum una bona opció on tots els llarg tenen el seu passatge.

Avui al cim ens regalem un aperitiu amb cava fresquet què portem al “termo”, sense presses  i gaudint de les vistes i el lloc.

Per: Juan Carlos Sánchez, Joan Asín.

primer llarg
primer llarg
segon llarg
tercer llarg
quart llarg
quart llarg
quart llarg
quart llarg
cinquè llarg
arribant a la R5
FOTOCIM