dimarts, 30 de gener de 2018

MONT-ROIG. PALA ALTA. Via BROTHERS RUIZ.

29/01/18: Avui ens retrobem amb el Min i el Manel per escalar plegats. Posem rumb a Ponent i durant el camí ens decidim per anar a la via Brothers Ruiz, el tres l’hem fet però fa molts anys.  El dia és esplèndid amb boires sinuoses a la vall i el Mont-Roig ens acull amb la seva solitud i les parets solejades.
La via ha estat re-equipada amb parabolts (molts) ,la podem catalogar de “Love climb” no s’ajusta al tarannà de la zona, però és recomanable si volem gaudir d’una escalada plaent, variada. Avui teníem ganes de fer una via d’aquestes i l’hem ben encertat. Hem gaudit tant de la via, el dia i de la companyia, un dia rodó.

 DADES

Indret: MONT ROIG. PALA ALTA
Nom Via: BROTHERS RUIZ.
Primera ascensió: 11/1991
Per: J.L. Ruiz, J. Gutiérrez, F. Martínez
Roca: Calcari.
Orientació: sud
Equipament: Totalment equipada amb parabolts.
Material: 14 cintes expès.
Dificultat: 6a. Obligat V/Ae
Catalogació:***S1
Horari: 2 hores.
Informació:

Accés: De Balaguer hem d’anar a Vilanova de la Sal per la LV-9046 des de Gerb. A la sortida del poble hem d’agafar una pista a ma dreta direcció a l’ Ermita de Montalegre. Haurem d’agafar la pista de la dreta què porta al Coll de Porta on aparquem, millor anar amb 4X4 o cotxe alt, sinó cal aparcar abans d’un corbo de 180º al peu de les parets, a la vertical de Pelat oest i Pala dels Pelats.

Aproximació: Per la pista fins a la vertical de la via i pujar perl sòcol fins a peu de via, fletxa picada.

Descens: caminant cap a l’est a buscar la pista a l’alçada del Coll de Porta. 30 minuts.

Descripció:

Primer llar, comença per un díedre sinuós, un cop superat anem a l’esquerra a buscar un marcat díedre per on pugem fins a la R1,30m.

Segon llarg, sortim amb un passatge atlètic i flaquegem a la dreta per una placa fina fins a un esperonet. Pugem per la placa i en tendència a la dreta arribem a la R2, 30m.

Tercer llarg, totalment en flanqueig a la dreta fins a la R3 sota d’un desplom, R3, 40m.

Quart llarg, sortim per un díedre desplomat amb passatges atlètics fins què passem a la placa de la dreta, on segueix la mateixa tònica (vertical i atlètic) fins a la R4, 20m.

Una bona via totalment equipada, de caire esportiu, de dificultat no obligada. Recomanable.

Per: Ramón Samarra, Manel Díaz, Joan Asín.
primer llarg
primer llarg
primer llarg
segon llarg
R1
segon llarg
tercer llarg
R3
tercer llarg
quart llarg
quart llarg
FOTOCIM

Cap comentari: