dimecres, 16 de maig del 2018

GORGES DE TODRA. JARDINS D'ÉTÉ.

8-9/05/18.  Marroc terra de contrastos, tan a prop i tan lluny a l’hora. Tornem a Todra un bon racó per escalar, tot i què ara agafa més força la zona de Taghia. Todra està vivint una renovació , tant en re-equipaments com amb l’obertura de noves vies, de caire comercial, equipades amb parabolts, en gran part pel Francès Julio Soares. Després de les Piulades del Guillem Arias i del Xavi Díez, en els seus blocs, ens animen a fer-li un altre visita. 
El dia 8 sortim de l’aeroport del Prat, a les 22h, cap a Marràqueix, sis companys del C.E. Àliga (STAE), Ramón Samarra, Ramón Prades, Jaume Galban, Antonio Iglesias, Eric Promio, Joan Asín i també s’apunta en Manel Quevedo total 7. A l’arribada a Marràqueix, després fer una lenta cua per passar el control de Policia finalment podem sortir de l’aeroport, (00:30h local). Ja ens estan esperant 2 taxis què ens portaran directament a les Gorges de Todra. El camí és llarg i lent, arribem sobre les 7:30h a Todra. Ens allotgem al Riad Les Jardins des Gorges de Todgha (Tinghir).
Durant el viatge i a l’arribada ens han acompanyat baixes temperatures, què ens fan pensar si hem fet curt de roba d’abric, però per sort només ha estat avui.


Ens Instal·lem i fem un bon esmorzar, on agafem ganes d’anar a tastar la roca als Jardins d’Été. El Ramón S., Antonio, Eric i Manel van a la “Tik Sab” una de les clàssiques. Amb el Jaume i el Ramón Prades anem amb la intenció de fer la via “Pour Trouver”, però no l’hem “Trouver” i hem anat enllaçant llargs fins arribar al final del contrafort de la paret. Hem fet quatre llargs de corda, més dos curts de flanqueig. Aquesta paret està plena de vies esportives i llargues què fan difícil de seguir. Està totalment equipat amb parabolts, amb una dificultat mantinguda de V/V+ i roca excel·lent, vertical amb bones preses, per gaudir de l’escalada. Amb 14 cintes exprés ja en tenim prou, el descens el fem en ràpel, per la via.
Per: Jaume Galban, Ramón Prades, Joan Asín.

En retrobem tots a peu de via i retornem a l’hotel per menjar i agafar el llit amb ganes.

aproximació 
primer llarg per gaudir
per on seguim?
segon llarg de flanqueix fàcil
el RamónS. i el Manel a la Tik Sab
l'Antonio rapelant de la Tik Sab
a la mantinguda placa del tercer llarg
al quart llarg (foto Ramón S.)
magnífic quart llarg
quart llarg
quart llarg
quart llarg
cinquè llarg
cinquè llarg
ràpel
FOTOCORDADA
FOTOGRUP

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Vaja pallissa de viatge no? deurieu estar ben clapats després del viatge en taxi!
Veig que no perdeu el temps, a veure les properes vies.

joan asin ha dit...

Si Jaume deuces n´hi do el viatge, però vam guanyar un dia per escalar, je,je.