dijous, 24 de maig del 2018

MONTSERRAT. AGULLA DE CAN JORBA. INTEGRAL VIA ENTRE LÍNIES-GRAN DÍEDRE SUD.

23/05/18. Després de la cavalcada per les Gorges de Todra, tronem a la normalitat. Aquest dimecres teníem previst anar cap a Ponent però per diferents causes ens quedem a Montserrat. Fa uns dies en Jordi Ceballos va piular una integral a l’Agulla de Can Jorba, entrant per la via Entre Línies i seguint pel Gran Díedre Sud, avui ens animem a fer-la. 
Estrenem les noves restriccions a Montserrat  al pas de vehicles dins del Municipi del Bruc. Abans d’arribar a la Vinya Nova s’ha habilitat un aparcament (CAN JORBA), nosaltres però hem aparcat a la Vinya Nova i hem seguit caminant per la pista fins a Can Jorba on s’ha obert un nou camí per arribar a les parets.
Fem la via Entre Línies i aprofitem per a fer-hi tasques de manteniment, hem collat alguna plaqueta dels parabolts i canviat bagues de ponts de roca i savina. Un cop al cim de la Miranda de Can Jorba, hem anat a buscar una savina al peu de l’aresta Brucs, on hi ha una baga (hem posat un maillon) fem un ràpel d’uns 10/15m.

El díedre sud, va ser obert per la cordada Joan Nubiola i Armand Ballard el 11/02/1988, la via està desequipada, només hem trobat un parabolt a l’inici i un espit al ressalt abans d’arribar a la R1 en una savina, és pot equipar amb friends, nosaltres portàvem de l’aliens negre al Totem vermell, si és porta algun més gran pot anar bé pel segon llarg. La dificultat no passa del V- i podem anar posant-hi friends. 

Ens ha agradat força aquesta combinació.

Per: Isabel Notivoli, Manel Benavent, Antonio Gómez, Joan Asín. 















FOTOCIM

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Bentornat Joan ! Després de gaudir d'una roca tan abrasiva a Todra, se't deu haver fet extrany el conglomerat Montserratí. Una línia ben maca aquesta.

joan asin ha dit...

Una bona integral Jaume