diumenge, 23 de setembre del 2018

CAMARASA. EL PURO. INTEGRAL MEGAKRAC-DIRECTA-SORTIDA DIRECTA.

22/09/18. Fa dies què arrossego un bon refredat però avui ha vingut el baixo. Tenim pensat un pla A però al final anem de pet al B. Ens refugiem a Camarasa, avui donen altes temperatures. Anem a la via Megakrac del Puro, i què el Juan Carlos exercint de “megakrac” la farà tota de primer.

Hem fet una bona combinació, entrem per la via Megakrac què son tres llargs, el quart el fem per la via Directa al Puro i el cinquè per la variant de sortida de la paret del davant, pas curiós per passar del Puro a la paret, més espectacular què difícil però tu has de creure o no. Quedant tot plegat una bona combinació.

DADES

La via Megakrac son tres llarg oberta l’any 1994 per O. Oliver, M. Agramunt, col·labora A. Piferrer. La Directa al Puro oberta el 10708/1965 per V. Luque, G. Lagarriga. Sortida directe, J. Marmolejo, J. Terraza.
Equipament: Totalment equipada fins el Puro, sortida directa semi-equipada un espit 1 pont de roca.
Material: 10 cintes exprés, joc d’aliens i algun friend mitjà (0,75,1).
Orientació: oest ombra al matí.
Descens: Caminant o en ràpel per la via.

Primer llarg, de placa mantinguda amb assegurances espaiades, quan pugem millor anar a l’esquerra buscar la fissura (per on va la via original). R1 a la dreta.

Segon llarg seguim una cornisa ascendent a l’esquerra i pugem per una gran llastre, passatge atlètic. R2 a sobre.

Tercer llarg, seguim per l’esperó amb un passatges de V+/A0 a l’inici i després anar fent fins a sota d’un desplom on trobem la R3.

Quart Llarg sortim directament pel desplom amb passatges d’A0 i després V+, un cop superat aquest primer ressalt la dificultat ja decreix.

Cinquè Llarg, pas del Puro a la paret té la seva història, el veus força lluny, però al final resulta més fàcil del què sembla però cal creure-so, un cop passat a paret pugem per un díedre fins a un ressalt on hi ha un espit, seguim directament per la placa direcció a un pont de roca, nosaltres hem posat un 0,75 i un alien vermell.

En resum una bona combinació a tenir en compte.

Per: Juan Carlos Sánchez, Joan Asín.

















FOTOCIM