divendres, 16 de febrer del 2018

ALÒS DE BALAGUER. PIC DEL TALÒS. Via OLGA FRONTERA

15/02/18. Avui quedem a Collbató, la primera intenció era quedar-se a Montserrat, però esmorzant ens agafa el rampell i ens animem a anar a fer la Via Olga Frontera, Alòs de Balaguer.

Som quatre, avui també ve l’Eduard, serà la seva segona via “llarga”. El dia és esplèndid i sol escalfa fins hi tot, feia dies què això no passava. Quan arribem ens trobem al Joan Linares i el Godoy (GALL time), fem la xerrada i marxem cap el peu de via, nosaltres a l’Olga Frontera i ells a la Tatocao.

L’Olga Frontera, és sens dubta la gran clàssica del Talòs. La via està pràcticament equipada, podem portar un joc de friends fins el #2-3, per a reforçar algun passatge.

Amb l’Eduard anirem primer i després ens segueixen la Isabel i el Manel.

Via plaent de plaques amb bona presa i passatges atlètics, a destacar el tercer llarg per placa mantinguda i l’entrada a la R del quart llarg, placa vertical i mantinguda. Ens estem una estona al cim, gaudint de l’espectacle, també l’evolució dels voltor. Després “Lo Pinto” ens fa saber què a l’esquerra de la via Tatocao (darrer llarg) hi ha un niu de voltors amb un ou.  NO ESCALAR FINS L’ESTIU PER NIDIFICACIÓ LA VIA TATOCAO.  

Per: Isabel Notivoli, Manel Benavent, Eduard Asín, Joan Asín.

 DADES


Primera ascensió : abril 1995
Per: J. Frontera, R. Majó.
Equipament: equipada amb parabolts, algun espit i clau.
Material: 10 cintes exprés. Friends fins el Camalot 2-3, per a reforçar algun passatge.
Didicultat: V+. Obligat V/A0.
Roca: Calcari.
Descens:  Un Ràpel de 35m per la vessant oest i després per tartera.















FOTOCIM

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Ja tocava escalar amb una mica de bon temps no? amb l'Eduard estàs fent una inversió....aviat ens traurà a escalar ha ha ha

joan asin ha dit...

Si Jaume ja tocava escalar amb sol què escalfés, a l’Eduard l’estem adoctrinant, je,je.