dimarts, 27 de febrer de 2018

MONTSEC D'ARES. SERRAT ALT. Via CABERNET SAUVIGNON.

24/02/18: Aquesta via feia molt de temps què la tenia pendent, una via oberta pels companys de la STAE, Armando Cobo i Quique Couso. El passat dilluns ens hi arribem amb el Jordi, al primer llarg ens entretenim una mica i al final ho deixem estar.

El dissabte quedem amb el Josep Estruch i aprofitant què tampoc l’ha fet, ens animen a tornar-hi.
Aprofitem per afegir dos pitons als dos ressalts dels primer llarg, ara és pot forçar millor en lliura. La via segueix la lògica de la paret cercant el passatge més evident enllaçant díedres-xemeneies. A la via trobarem pitons, un tac i un burí, la roca a controlar en general, amb trams bons, l’herba també ens acompanyarà en trams del viatge.
Una via de caire clàssic, treballosa i d’anar fent, més agraïda del què sembla a primera vista. Una via què un cop  feta et deixa la sensació d’haver escalat. Recomanable pels amants de les vies clàssiques.
DADES

Indret: Montsec d’Ares. Serrat Alt.
Nom Via: Cabernet Sauvignon
Primera ascensió:10/1993.
Per: Armando Cobo, Quique Couso.
Roca: Calcàri.
Orientació: Sud.
Equipament: Pitons, 1 tac, pont de roca.
Material: Joc de Friends fins Camalot 4, repetint algun alien i mitja, pitons i estrep opcional.
Dificultat: 6a. Obligat V/A1.
Catalogació: **C3
Horari: 4-5 hores
Informació:
Accés: Haurem d’anar fins el poble d’Àger. Agafem la pista què porta al coll d’Àres fins a trobar una pista de terre què surt a la dreta I flanqueja total la paret, la seguim fins a l’alçada del Serrat Alt (Puntals d’Àger) on aparquem.
Aproximació: Evident des de l’aparcament, seguim sinuosos corriols fins a peu de paret.
Descens: De la darrera reunió, hem d’anar per la feixa cap a l’oest, grimpem un ressalt fins el cim i seguim cap a l’oest a buscar la gran canal per on baixem, fites i pintades blaves fins a la Pista.

Descripció:

Primer llarg, comença amb passatge desplomat  (pas d’A1)  anem a l’esquerra a cercar un díedre fissura per on pugem, passatge desplomat equipat amb 2 pitons, (pas A1), un cop superat anem a la dreta a buscar un díedre què ens porta a una zona ajaguda. En aquest punt hem d’anar a la dreta a buscar l’esperó al peu en una gran savina trobarem un pitó on muntarem la R1.

Segon llarg, seguim per l’esperó en tendència a l’esquerra fins entrar a una gran canal, pugem per una zona ajaguda amb ressalts de pres roma fins uns arbres on muntem la R2, bagues a l’arbre.

Tercer llarg, escalem un ressalt i sortim a una gran feixa herbosa, anem a l’esquerra fins el peu d’un díedre-xemeneia, R en arbre o en un parabolt  a l’aresta.

Quart llarg, seguim pel díedre-xemeneia amb un passatge atlètic per accedir-hi, pitó visible, sortim a una terrassa R4 en una savina.

Cinquè llarg, flanquegem uns metres a la dreta per pujar per una gran placa fins un sostre, flanquegem a l’esquerra fins a un díedre què el seguim fins el final sortim a l’esquerra a buscar la R5, un pitó,

Sisè llarg, pugem per una fissura a equipar amb aliens o pitó, per entrar a un díedre-xemeneia, per on seguirem, dificultat mantinguda trobarem algun pitó i un burí, al final haurem de sortir a la placa de l’esquerra, passatge equipat amb dos pitons, seguim per la placa fins a una savina on muntem la R6.

Setè llarg, sortim a l’esquerra i pugem per l’esperó amb intuïció fins el ressalts final on trobem un parabolt, roca a controlar en aquest llarg.

Per: Josep Estruch, Joan Asín.
primer llarg
primer llarg
primer llarg
primer llarg
segon llarg
arribant a la R2
quart llarg

quart llarg
cinquè llarg
cinquè llarg
arribant a la R5
sisè llarg
sisè llarg
sisè llarg
arribant a la R6
setè llarg
setà llarg
arribant a la R7
FOTOCIM

3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Se't veu content Joan ! al final al sac! Enhorabona.

ARMANDO COBO ha dit...

Que bien! Por fin hay una buena reseña y una buena descripción !! Yo apenas me acordaba de nada y ahora que he visto las fotos y el topo empiezo a recordar.
Gracias Joan!,,

joan asin ha dit...

Si Jaume, feia dies que l'hi anava al darrera.
Armando me debes 2 pitones y alguna poda de pinchos, je,je.