dimecres, 28 de febrer del 2018

SANT LLORENÇ DE MONTGAI. PARET DE LA FORMIGUERA. Vies SAVINA WALL i MARTINETTI.

26/02/18. Les prediccions climatològiques pinten malament per la propera setmana, neu i pluja. El matí del dilluns però, sembla què encara aguantarà. Quedem amb el Josep Solé, per anar, com no,  a Sant Llorenç de Montgai. Aviat hauré de demanar la residència a les terres de Ponent.
Les expectatives van baixant a mesura què ens acostem a Sant Llorenç, amb el dia fred i rúfol ens decantem per la Paret de la Formiguera. Fem l’aproximació ben abrigats. La intenció es fer la via del Barbes i la Martinetti. A la paret de la Formiguera cal filar fi per trobar la via, donat a la gran quantitat de vies què s’han obert. Per variar l’errem i en lloc de fer la via del Barbes, fem la via Savina Wall.
La via Savina Wall, està totalment equipada , nosaltres l’hem fet en dos llargs, el segon llarg, es vertical amb molt bona presa per anar gaudint, al final trobem un passatge de col·locació per encertar les preses, la dificultat màxima de V. Fem un ràpel de 60m fins a peu de via i anem a buscar el peu de via de la Martinetti.
Aquest cop no tenim cap problema el nom està picat al peu. La via esta equipada amb espits, amb cert aire entre ells. Trobarem quatre llargs de corda, el primer per una placa vertical, el segon sortim verticalment i anem a la dreta amb un passatge atlètic de col·locació. El tercer segueix la gran placa vertical i mantinguda (V) fins a un gran bloc on anirem a l’esquerra en flanqueig fins a la reunió. El quart llarg va en tendència a la dreta, amb un primer tram vertical i mantingut (V+) després la dificultat baixa (V) fins arribar a la R.
A la via hi hagut algun moment què hem passat fred, però ara ha sortit el sol, les temperatures baixes però. Baixem caminant direcció est, trobarem fites.

Per: Josep Solé, Joan Asín.











FOTOCIM