dijous, 26 d’abril del 2018

RIPOLLÈS. EL BAELL. PLAQUES DE CAL BARRICÓ. Via COTACA.

24/04/18.Sembla què el temps de primavera és va consolidant, aprofitem per tornar a les plaques de Cal Barricó al Ripollès. Durant l’aproximació veiem les destrosses de les nevades d’aquest hivern, molts arbres caiguts i branques caigudes què barren el pas i ens obliguen anar esquivant-los. Al peu de via trobem un placa metàl·lica amb el nom. La via s’obre pas per una zona herbosa, n’hem trobat bastanta però molesta menys del què sembla a primera vista. El darrer llarg és molt bo, per si sol ja paga la pena una visita.
 DADES

Indret: Ripollès. El Baells. Paques de Cal Barricó. 
Nom Via: Cotaca
Primera ascensió: 2002
Per: J. Hernando, J. Fonts.
Roca: Calcari molt bo.
Orientació: sud-est
Equipament: totalment equipada parabolts.
Material:12 cintes exprés, semàfor aliens opocional.
Dificultat: 6b. V+/Ae obligat
Catalogació: ** S1,5.
Horari: 2h
Informació:
Accés: Aparquem al pont  de la C17 Km 116. Seguim una pista i agafem la de la dreta (cadena), la seguim la pista fins a un gran pla on hi han les runes de Cal Barricó, aquí haurem d’agafar un corriol en direcció oest ,fita, pugem pel prat i seguim el corriol què ens porta al peu de les parets, haurem d’anar a la dreta (est) seguim el peu de via anirem trobant les diferents vies , nom al peu.
Descens: En Ràpel per la via amb una corda 60m. 

Primer llarg, fem uns 10m fins a un arbre on muntem la R0, seguim per la placa fins un ressalt, amb poca presa, equipat amb 3 parabolts passatge d’A0 o 6b, després seguim un tram vertical fins a la R1.

Segon llarg, de placa amb ressalts entre zones herboses amb bones preses.

Tercer llarg, sortim a l’esquerra a buscar una placa-díedre, al final tenim un ressalt, hi ha una mata de vegetació què no deixa veure el passatge, pas d’Ae i seguim per un díedre herbós fins a la R3.

Quart llarg, curt, superem un ressalt amb bones preses entre herbes.

Cinquè llarg, preciós, bona placa vertical i mantinguda on cal anar encertant els passatges, V amb un tram al mig de V+. R5 incòmoda millor despenjar-se i què el segon faci el llarg en top-rope.

En resum una via amb bona roca què és busca pas entre zones herboses què molesten menys del què sembla a primera vista. Darrer llarg molt bo.

Per: Manel Benavent, Joan Asín.

ressalt fins a R0
primer llarg
arribant a la R1
segon llarg
tercer llarg
cinquè llarg
cinquè llarg
cinquè llarg
FOTOR4