dijous, 2 de juliol de 2020

PEDRAFORCA. DENT DE CABIROLS. Via CERDÀ-ALBERT sortint per la SAME.

1/07/20. Avui quedem una bona colla de “OLD CLIMBS”, per anar al Pedraforca amb l’idea de fer una escalada i un arròs de muntanya al Refugi. Ens repartint en diferents vies, nosaltres anirem dues cordades a la via Cerdà Albert amb la intenció de continuar per la SAME fins el cim.
Aquesta via juntament amb la Civis Genís, eren les clàssiques de la Dent de Cabirols. Feia bastants anys què no la repetia i avui era una bona opció per a fer-ho.
Aquesta via segueix un marcat díedre, seguint per un gran flanqueig per sota d’un desplom al primer tram, fins a un Pi, des d’on, seguim per un díedre i entrem a la gran canal per on va la via SAME, què seguim fins el cim. Un bon recorregut per a fer metres. Els dos primers llargs, sobre tot el primer, trobem passatges polits i relliscosos. Un cop  acabades les respectives escalades ens trobem al Refugi per a dinar i fer una mica de gresca.

Primera ascenció: 7/07/1968
Per: J.Cerdà, L.Costa, A.Francesc, R.Albert.
Equipament: Algun parabolt, espit i pitons.
Material: 12 cintes exprés, joc de friends el Camalot 2 o 3, fissurers.
Dificultat: V+. V+/A0.
Roca: Calcari.
Orientació: nord-est.
Descens: Un cop a l’aresta (cim) anem seguim direcció oest i baixem pel pendent i tarteres fins a la tartera central on trobem el camí què ens porta al Refugi.
Aproximació:  Del Refugi Lluís Estasen, agafem el camí direcció est, trobem un trencall agafem el de la dreta (emforcadura), seguim fins a passar per la gran tartera què baixa de la Dent de Cabirols. Pugem pel marge esquerra, procurant seguir les fites, fins a peu de la paret.

Primer llarg, seguim un marcat díedre i sortim a l’esquerra on trobem la R1.

Segon llarg, seguim díedre amunt fins què flanqueja a la dreta per sota d’un desplom, passos polits (V+/A0) fins a la R2.

Tercer llarg, totalment en flanqueig on tindrem què anar cercant el passatge més adient. Cal autoassegurar-se, fins a un Pi on muntem la R3.

Quart llarg, per un díedre en tendència a l’esquerra fins a trobar la R4 a l’entrada de la gran canal. Des d’aquest punt podem baixar en dos ràpels a peu de paret.

A partir d’aquest punt les dificultat baixa, amb una graduació de III i algun passatge de IV aïllat. Nosaltres hem fet aquest tram en tres llargs de corda.

Per: Felip Linares, Antonio Gómez, Ramón Prades, Joan Asín.

FOTOCIM

FOTODINAR

FOTODINAR

1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Bona colla us vau reuní ! Escalada, un bon dinar i bona companyia, que mes es pot demanar!