divendres, 23 d’agost del 2024

VIA DONDE VAS JORGITO. PIC NEGRE D'EN VALIRA.



20/08/24. El Ramón em comenta què han quedat per anar al Pic Negre d'Envalira, l'any passat no van poder anar-hi i aquest les pluges ho han endarrerit i avui ha estat possible. Amb caire de col·lectiva, farem dues cordades de tres. Una bona colla on tots ens trobem a la dècada dels 70's, menys del Pep 66, déu n´hi do. Via totalment equipada, però què regala una bona ascensió en alta muntanya, amb aproximació-escalada-descens i bon ambient.

Per: Jesús Carruesco, Ramón Samarra, Pep García / Pep Bertran, Felip Linares, Joan Asín.

DADES

Primera ascensió: 12/10/2019, oberta sense expansions.

Per: Jan Benet, Reselyne Sirvent, Xavi Bonatti.

Re-equipada 26/07/23

Per: Xavi Bonatti.

Equipament: Totalment equipada amb parabolts.

Material: 11 cintes exprés, opcional algun friend.

Dificultat: V-

Orientació: nord.

Roca: Granit.

Aproximació: Del "Pas de la casa" pugem cap el port d'Envalira, aparquem en un corba tancada, peu del tele cadira Costarrodona. Seguim una pista cap a l'est i després remuntem per una pista d'esquí fins el final Clot de les Abelletes. Després del final dels remuntadors, seguim pujant (fita) fins el peu de la tartera què porta al peu de paret, cal pujar per la dreta. Arribats  al punt més baix, hem de pujar per la canal de la dreta uns 60/80m, fins a trobar el nom pintat i dos parabolts visibles.1:30h més o menys.


Descens: Del cim baixem  a buscar el camí què porta al Port de Fontnegre i després a la Portella dels Isard on anem a trobar la pista d'accés. 1-1:30h més o menys.

No tindrem cap problema per seguir la via donat l'equipament.



















FOTOCIM (430 anys)