dilluns, 26 d’agost del 2024

Via PRÉLUDE. SECTOR PILIER DES CATHARES. CALAMÉS.

26/08/24. Anem a la Dent D'Orlú amb el Joan Castelltort però està amb boira "pixanera" dubtem i canviem de plans. Anem a Calamès què sempre és un bon refugi , per dies incerts. 

La via Prélude té set llargs de corda, totalment equipada amb parabolts i algun pont de roca. Les assegurances allarguen en algun punt, anirà bé portar un joc de tòtems fins el verd. Via variada amb plaques d'adherència, díedres i passatges atlètics, amb una dificultat màxim de 5b+ exigent.

Per: Joan Castelltort, Joan Asín



DADES

Primera ascensió: 1993.

Per: Jean Denis, Achard, Vicent.

Equipament: parabolts i algun pont de roca.

Material: 10 cintes exprés, joc friends fins Tòtem verd.

Dificultat: 5b+

Orientació: sud

Roca: Calcari.

Informació: Calamés.

Aproximació: Haurem d'anar a Tarascon i agafar la carretera què va a Massats i passa pel poble de Calamés. A la sortida del poble trobem un aparcament on deixar el cotxe. Pugem cap el poble i on cop passada l'Església trobem un camí marcat vermell-groc, què ens porta cap a les parets, passat el primer grup de parets, agafem un corriol què ens puja a la zona del Pilier des Cathares, nom pintat a peu de via.

Descens: Del final de via seguim l'aresta cap a ponent fins a una torre de guaites en runes, seguim un camí (fites) què ens retornem a l'aparcament.

Primer llarg, nom pintat a peu de via (borrós), comença per una placa ajaguda què ens porta a una placa més veritcal, seguit de grades fins a la R1.

Segon llarg, seguim per díedre/placa amb passatges atlètics.

Tercer llarg, sortida atlètica fins a un tram de placa vertical on cal trobar el passatge un cop superat seguim a buscar una placa amb passatges d'adherència, abans d'arribar a la R3.

Quart llarg, sortim per un díedre i passem a l'esquerra per un esperó ,passos d'adherència, seguim per grades a l'esquerra fins el peu d'un esperó.

Cinquè llarg pugem per l'esperó on trobarem dos ressalts.

Sisè llarg, sortim a l'esquerra, per una fissura/díedre passatges atlètics i seguim verticalment, trobarem dos trams de placa en adherència.

Setè llarg, creuem una feixa i pugem per una placa ajaguda, passatge tècnic per superar un ressalt seguim un díedre i pugem cap a l'esquerra amb passatges atlètica fins a sota d'un desplom, el superem per l'esquerra, amb un darrer passatge atlètic per arribar a la R7 (cim).









FOTOCIM