dissabte, 24 d’agost del 2024

Via "NO A TOT" (PAS DU TOUT). FULLATERA. PORTA.


22/08/24. El 16 d'agost anem amb el Felip a obrir una nova via a la Fullatera, a la dreta de la via PIM PAM. Després d'unes hores de feina arribem a la R3 de la via Pim Pam. La primera intenció era seguir cap a dalt tot cercant el pas. Tornem el 22 i ens acompanya el Carles. La intenció és netejar, sanejar deixant quatre llargs de corda fins a trobar la via Pim Pam, fent els dos darrers llargs. La possible sortida per la dreta la deixem per a un altre ocasió, cal estudiar-ho amb calma.

La via està pràcticament equipada, però amb certa distancia....on serà necessari porta algun friend i bagues per savines. El mur del tercer llarg ha quedat de V+/Ae, però de ben segur què és pot alliberar. 

Per: Carles Ferrer, Felip Linares, Joan Asín. 


DADES

Primera ascensió: 16/08/2024. Fins a la R3 de la via PIM PAM.
Per: Felip Linares, Joan Asín.
Primera integral: 22/08/2024. Neteja, sanejament i algun retoc. Quatre llargs més dos darrers llargs via PIM PAM.
Per: Carles Ferrer, Felip Linares, Joan Asín.
Equipament: Parabolts, pitons, pont de roca i alguna baga en savines. Amb l'equipament què hi ha és pot fer, però millor portar friends per a completar les assegurances.
Material: 11 cintes exprés, joc de tótems fins vermell, estrep, baga per savines.
Dificultat:  V+/Ae.
Orientació: oest
Roca. Granit.
Nom de la Via: No hi ha cap iniciativa ja sigui política, de gestió, comunitària...què no surti la plataforma en contra, l'oposició política i administració prohibint.....No anem bé. NO A TOT.....?

L’aproximació és evident, un cop passat el poble de Carol de Porta, venint de Bourg Madame, fem 2,5 Km i un cop hem passat un túnel sota la via del tren, a l’esquerra hi ha un petit aparcament al costat d’un exclosa, una mica més endavant hi ha un central de l’EDF. També podem deixar al cotxe a l'entrada de Porta en un aparcament, davant de l'Estació, retrocedim per la carretera.  Creuem la carretera i trobem una fita  seguim les fites anem a l'esquerra i pugem per una tartera, abans d'arribar a la corda fixa, trobem unes fites què entren al bosc, pugem i anem l'esquerra, fita a peu de via. Parabolt visible a uns 6 metres.

Descens: de la R6 anem a l'esquerra seguint fites fins a trobar les marques punts taronges què ens porten a peu de via. Trobarem tres trams equipats amb cordes.

Primer llarg, segueix un esperó ajagut amb ressalts a l'entrada de la R1 trobem una zona de blocs, estan bé però millor controlar. R a la dreta .
Segon llarg, sortim a l'esquerra i pugem per un díedre (tótem vermell) passatge atlètic i seguim per un esperó on cal anar cercant el passatge. R2 al peu d'un mur.
Tercer llarg, directament pel mur, díedre sinuós, pont de roca però és pot posar un tótem lila a una fissura de la dreta, què queda molt bé, dos passatges de parabolt i sortim en lliure, podem posar un tótem groc (per a poder recuperar l'estrep), seguim per l'esperó amb escalada mantinguda fins a trobar la R3 pitó i parabolt.
Quart llarg, sortim a la dreta (herba) i seguim per un díedre, després en tendència a l'esquerra ens deixem porta, la dificultat va baixant fins a trobar la R de la via PIM PAM.
Llargs cinquè i sisè per la via PIM PAM.












FOTOCIM