dissabte, 31 d’agost del 2024

Vies DE LES "AVIES", variant DE LES "IAIES". SANTUARI DE CORBERA.

30/08/24. Anem a la paret/placa de la Llum al Santuari de Corbera, on la parella Pany/Baraldés, no paren d'equipar línies i variants. Avui volem fer la via de les "AVIES" i la variant de les "IAIES". Busquem l'inici i no el trobem, a peu de l'Aresta ens trobem a l'Eduardo Ramos Agababa i un company.....Deduïm què les vies comencen a la dreta de l'Aresta, quan puja l'Eduardo veu els parabolts a la dreta. Doncs ja ho tenim clar, cal pujar uns metres per l'Aresta i anar a la dreta a buscar l'inici de les vies.

Vies totalment equipades amb passatges variats de placa, adherències i passatges atlètics. Racó bucòlic.....

Per: Isabel Notivoli, Joan Asín.


DADES 

Vies equipades: juny 2024, variant Iaies juliol 2024.

Per: Francesc Panyella, Joan Baraldés.

Vies totalment equipades amb parabolts, pitons, bagues en savines.

Material: 13 cintes exprés, estrep opcional.

Dificultat: 4a, 5b. Segon llarg Avies 6b, nosaltres l'hem fet amb 6/A0. Amb estrep i pànic 5b/Ae.

Orientació: est.

Roca: Calcari.

Aproximació. Des de Berga hem d'agafar la carretera cap a Rasos de Peguera, fins el poble d'Espinalbet, (càmping) agafem una pista cap el Santuari de Corbera, abans d'arribar-hi trobem una pista què surt a la dreta, podem deixar el cotxe en aquest punt. Baixem per la pista fins a un prat, a la dreta trobarem fites què ens portem a  una canal a la dreta de la paret, per on baixarem, seguim la base de la paret i anirem trobant les vies, noms pintats en cintes. Les vies comencen al mateix lloc què l'Aresta de Espinalbet, pugem per l'Aresta uns metres i anem a la dreta a buscar l'inici de les vies.

Tornada: Caminant.

Via DE LES "AVIES"

Primer llar, pugem per la placa (Aresta Espinalbet) superem un pas desplomat i anem a la dreta (trobem una R pont de roca/parabolt, variant "Iaies") seguim a la dreta fins el peu de una placa on trobem la R1.

Segon llarg, placa tècnica on cal anar cercar els passatges, preses petites i adherències, trobem uns passatges a l'esquerra per placa molt llisa, després per un díedre més amable ens porta a la R2. La dificultat proposta és de 6b, nosaltres l'hem fet amb 6a/A0. Si ho fem amb estrep i pànic 5b/Ae.

Tercer llarg, pugem per placa/díedre i anem en tendència a la dreta a trobar la R2. Xapes verdes.

Quart llarg, directament per la placa amb algun canelons fins arribar a la R4.

Variant "Iaies"

Primer llarg, pugem uns metres per l'Aresta Espinalbet i anem a la dreta R en un pont de roca i parabolt.

Segon llarg, seguim verticalment per un marcat esperó/placa, fins a la R2, canvi de reunió a la R2 de les "Avies).

Tercer llarg, primer tram comú amb la via de les "Avies", quan va cap a la dreta, seguim directament pel díedre/placa, què va perden dificultat amida què anem pujant. R3. R4 via de les "Avies".















FOTOCIM

1 comentari:

Joan Baraldes ha dit...

Hola Joan,
Encara us falta la variant de la darrera tirada de l'aresta d'Espinalbet, que puja a la dreta de l'aresta i que hi pots entrar des de la R.3 de l'Aresta, o bé des de la 3a. tirada de la via de les Àvies, un cop has fet 5m, amb un pas aeri a l'esquerra a cercar un parabolt que ens assegura aquest pas per arribar a l'aresta.