dimarts, 7 de desembre del 2010

Excursió, Ermitatge a Coll de Pam, amb raquetes

5/12/10. Aquest dies esta fent molt de fred i no s’està per grans aventures, ens hem d’anar aclimatant a l’hivern. Aquest matí el cel està cobert, fa vent i una mica de mandra per sortir, així que allarguem l’esmorzar. No és dia per aventurar-se per crestes o espais obert, escollim una excursió per bosc on estarem més protegit del vent. 
L’excursió escollida ha estat la del coll de Pam tot sortint de l’Ermitatge a les afores de Font Romeu on deixem el cotxe.

Aquest itinerari és un dels grans clàssics de la zona, el camí esta perfectament senyalat amb marques grogues i cartells. Poc després de començar haurem de travessar la carretera per endinsar-se al bosc on trobem força neu. Un cop arribats a coll de Pam retornem pel costat de la  carretera, fins a trobar un cartell a l’esquerra que ens indica direcció Font Romeu. Aquest primer tros trobem el mantell de neu per obrir, així que gaudim de obrint traça, tot seguint els senyals. Una mica més endavant ens trobem altre cop amb la carretera, travessant un altre cop, seguint les marques fins a trobar un altre cop el camí de per on hem pujat. Seguim fins a l’Ermitatge.
El dia s’ha mantingut. Quedem per dinar amb l’Antoni i en Pep que ens han trucat. Ells han anat al Pic dels Pedrons, amb esquis, hi han pujat fins que el fort vent els ha obligat a plegar, prop del cim.
Per Montse Pueyo i Joan Asín






mantell de neu per obrir traça


dinant a Llivia amb en Pep i en Toni i l'estany gelat a Puigcerdà

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Ep Joan, dissabte fèia molt de fred! quin contrast amb avui!! dissabte -7º a Malanyeu, avui 8º positius!! la neu que ho tapava tot ha desaparegut, si el sol hagués apretat segur que ecalem en màniga curta.

joan asin ha dit...

Ei Jaume el dilluns la intenció era fer esquí de muntanya, però la temperatura i la boira ens van fer desistir. Quin canvi en poques hores.