dijous, 24 de febrer del 2022

Via CAMEL. ROCA DELS ARCS. VILANOVA DE MEIÀ.


23/02/22.
Avui el pla A no l'hem vist clar així que optem per anar a la via Camel. Feia anys que no la repetia, els records és tornen a fer realitat i s'actualitzen. La Camel és una de les clàssiques de la Roca dels Arcs, segueix mantenint el tipus però. Hem fet  cinc llargs de corda, el segon és pot partir en dos igual què el tercer. La via està totalment equipada amb parabolts, podem portar el semàfor d'aliens i un 0,75, per assegurar algun allunyament, sobre tot el tercer llarg.

Una bona clàssica de la Roca dels Arcs.

Per: Xavier Samsó, Joan Asín.



DADES

Primera ascensió: gener 1981.
Per: R. Montaner, J. Torrens.
Roca: Calcari.
Orientació: est
Equipament: Totalment equipada amb parabolts.
Material: 8 cintes exprés, semàfor aliens i 0,75.
Dificultat: V+/6a. Obligat V/A0.

Aproximació: evident

Descens: caminant cap el nord seguint l'aresta, camí vertical i anguniós, compte amb terreny mullat o gelat.

Primer llarg, comença a l'esquerra de la gran llastra i a la vertical del díedre. Escalada de placa primer vertical i després en tendència a l'esquerra i pujar a la vertical d'uns blocs on trobem un passatge atlètic abans d'entrar a la R1.

Segon llarg, passatge de placa per seguir en díedre i al final en bavaresa fins a la R2. Al mig trobem una R que permet partir el llarg.

Tercer llarg, és el més exigent, sortim per una cornisa a la dreta a buscar l'esperó per on pugem  (torbem un R opcional) verticalment passatges atlètics fins a un parabolt, on anem en tendència a l'esquerra a buscar-ne un altre, a partir d'aquest seguim en flanqueig horitzontal a l'esquerra a busca la R3, en aquest llarg podem posar algun alien.

Quart llarg, sortim verticalment per la placa equipat amb dos parabolts, aquí trobem el passatge de la via V+/6a, després anem a l'esquerra en diagonal ascendent a buscar la R4.

Cinquè llarg, seguim per terreny més amable superant ressalts en tendència a la dreta, fins a trobar la R5 a l'aresta cimera. 

primer llarg




segon llarg


segon llarg


tercer llarg


flanqueig d'entrada a la R3

quart llarg

R3


cinquè llarg



R5

FOTOCIM


2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Una clàssica que no deixa indiferent, jo també fa molts anys que no hi he tornat. Enhorabona.

Robert ha dit...

Celebro que us hagi agradat. Aquí un dels aperturistes. Quant varem obrir la via, no varem posar cap parabol en el primer i segon llarg. La filosofia del principi era la d'assegurament amb sabines i tascons. Anys mes tard, quant la via va començar a considerar-se d'escola varem decidir reequipar-la.