divendres, 25 de febrer del 2022

Via INTEGRAL DEL SOL I LA LLUNA. CREU DEL MONTMELL. LA JONCOSA DE MONTMELL.


24/02/22. Feia temps que volia fer una visita a aquesta zona, una piulada del Marc Busquets (Bloc empotrat) m'ho ha recordat i aquesta via és veu prou interessant. Avui amb la Isabel, Felip i l'Antonio anem a fer-hi una visita.

La via té quatre llargs de corda curts, totalment equipats i amb bona roca. 

Una via recomanable per a conèixer la zona.

Per: Isabel Notivoli, Felip de Linares, Antonio Gómez, Joan Asín.


DADES

Primera ascensió: 1988.
Per: V.Mestre, M. Alegre.
Re-equipada: X.Amat, J.Massana.
Roca: Calcari.
Orientació: sud
Equipament: Totalment equipada amb estips, pitons, ponts de roca.
Material: 8 cintes exprés.
Dificultat: V.

Aproximació: De  La Joncosa del Montmell, sortint del poble (venint de Vilafranca) agafem un carretera a ma dreta que passa per una font i després és transforma en pista. La seguim fins a una Àrea Recreativa. Pugem direcció a les parets i trobem un camí botànic (cartells explicatius), el seguim a la dreta i a la vertical de la via pugem per un corriol a peu de via (díedre marcat)

Descens: de la R4 pugem a la Creu del Montmell on agafem un camí cap el nord que ens porta al coll entre la Creu i el Castell del Montmell, baixem pel camí senyalitazat verd-blanc.

Primer llarg, per un marcat díedre.

Segon llarg, sortim a la dreta i pugem per un esperó-placa fins a la R2.

Tercer llarg, sortim a l'esquerra i després del primer espit pugem per un díedre-esperó el seguim fins a la R3 a l'esquerra.

Quart llarg, sortim a la dreta per un ressalt (pont de roca) anem a buscar un marcat esperó per un pugem passatge atlètic en bavaresa, seguim fins la R4.
primer llarg

segon llarg

tercer llarg

quart llarg



FOTOCIM

1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Molt bona aquesta! Al Montmell em fa mandra anar-hi però veig que aquesta via és prou maca, hi dedicarem una visita, gràcies per la informació.