dilluns, 28 de febrer del 2022

Via NORMAL-FORMIGUERA. Via ESPERÓ CILINDRET. SANT LLORENÇ DE MONTGAI

26/02/22. Aquest dia havia d'arribar. Aprofitant que un company del Centre volia tornar a escalar va quedar amb el Ramón Samarra per anar-hi, tot xerrant el Juan Carlos també s'anima i ja la tenim "liada", el boca orella ha acabat amb una petita col·lectiva a la Formiguera.

Ens trobem al bar Sport de Bellcaire per esmorzar i tots plegats anem a la Formiguera (Sant Llorenç de Montgai).  Hem fet quatre cordades de 3 i tots a la via Normal, aquesta bonica i agraïda via per a gaudir de l'escalada. 

Al Juan Carlos li ha anat força bé,  com anem el primers  decidim  anar a fer un altre via al Triangle o Cilindret, petita agulla al peu del Cilindre. Quan estem al peu veiem un esperó equipat i després de dubtar ens hi posem. Aquesta via un pel més exigent amb un primer pas de V+, sinó t'agafes al primer parabolt, seguit d'un passatges atlètics prou bons i un esperó final agraït. 

Puntualment ens trobem a l'aparcament i marxem altre cop al Bar Sport per a fer un dinar de germanor.

Una bona jornada compartint escalada, caminada i dinar tot recordant aventures passades.



DADES, Via NORMAL FORMIGUERA.

Primera ascensió: 25/10/1970
Per: S. Lafarga, J.M. Rosell "Rupi"
Roca: Calcari.
Orientació: sud
Equipament: Totalment equipada amb parabolts
Material: 6 cintes exprés.
Dificultat: IV+

Aproximació: evident des de l'aparcament, seguint les indicacions de la via Ferrada "Cagate Lorito", passem pel peu de via.

Descens: Caminant o en ràpel per la via

Via de placa, el primer llarg per un esperó , el segon en tendència a la dreta després de pujar uns metres verticals. El tercer llarg per un díedre on anem trobant bones preses que regalen una escalada plaent.


el retorn del  Juan Carlos 

primer llarg



segon llarg






tercer llarg


FOTOCIM


DADES, Via ESPERÓ CILINDRET.

Primera ascensió: 5/05/2019
Per: Juan Gutiérrez, David Delgado.
Roca: Calcari.
Orientació: sud
Equipament: Totalment equipada amb parabolts
Material: 10 cintes exprés.
Dificultat: V (V+ primer pas sinó ens agafem al parabolt)

Aproximació: evident des de l'aparcament, agafem el camí de l'escavació, passem pel peu de via.

Descens: Caminant 

Comentari de Joan Escuer al Bloc "ESCALADA PER A TONTOS"

"Aquestes vies del "Cilindret" van ser recorregudes molts anys abans fins hi tot que els militars s'interessessin per elles. Noms com Jordi Boldú, Hildebrando Casol, Amadeu Secanell i tants d'altres entre els que m'hi conto van ser autors de nombrosos itineraris mai ressenyats degut a considerar-los de poca entitat, això sí sempre recorreguts en un estil net, deixant el mínim de material fixe a la paret tal com es feia a la segona meitat dels 70. Paga la pena aclarir la història de l'escalada a San Llorenç de Montgai, força desconeguda per cert."


Via de dos llargs de corda, el primer passatge amb roca polida i passatge atlètic (V+) seguim amb un tram vertical amb passatges atlètics fins què s'ajeu i anem a buscar la R a la dreta. El segon llarg segueix un marcat esperó molt agrait per a gaudir. 

primer pas el més difícil

primer llarg



segon llarg


FOTOCIM

FOTOGRUP

1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Quina il.lusió poder tornar a escalar plegats ! Molts records al Juan Carlos-