dijous, 3 de març del 2022

ViaTINTÍN A LES MOLES. ELS ESTRETS. ELS PORTS.


2/03/22. La predicció no és bona però sembla que cap el sud aguantarà, així que anem cap els Ports. La Isabel, el Josep i el Genís van a la via Betelguese i amb el Felip anem a la "Pasión por las Birras". Comencem i enseguida veiem que és una via que cal digerir "piano,piano", el primer llarg porta el seu temps. El segon comença en un flanqueig ascendent a l'esquerra per pujar per una placa/esperó, entro per la dreta per un desplom i em quedo atrapat i lluny de les assegurances?, al final puc baixar i rectificar, just a l'inici d'un tram de placa obligada, comença a ploure ? dubtem i al final cap avall......Com sols passar a vegades, torna a sortir el sol, els companys també els ha passat el mateix. Per amortitzar el viatge ens dona temps (just) de fer la via Tintín a les Moles i els companys una del costat.

Al final hem pogut escalar entre pluges....

La via Tintín és una via fàcil amb quatre llargs de corda, és pot enllaçar el segon i tercer (en aquest cas portar 8 cintes exprés) les assegurances allarguen.

Per: Felip Linares, Joan Asín.



DADES

Primera ascensió: abril 1986
Per: Josep i Kildo Carreté.
Equipament: Totalment equipada amb parabolts.
Material: 8 cintes exprés si enllacem el L2+L3.
Dificultat: IV+
Orientació: est.
Roca. Conglomerat

Aproximació: A la carretera T-330, passat el creuament d'Horta de Sant Joan, seguim direcció Arnes i a uns 50m agafem el trencall d'entrada a Els Ports, seguim la carretera, sempre a la dreta, a 6,8Km trobem un aparcament a la dreta (Liberós). Un camí ens porta a Els Estrets, seguint el torrent, a l'alçada de les Moles del Don haurem de baixar al riu i remuntar a peu de paret, evident. 

Descens: del cim anem a la dreta , fites, que ens porten a una canal-xemeneia equipada amb una corda fixa el darrer tram. El camí passa pel peu de via.

Primer llarg, comença a l'esquerra d'un marcat díedre, pugem per la placa al final trobem un desplom que salvem per la dreta.

Segon llarg, sortim verticalment per l'esperó i anem en tendència a la dreta fins una llastra que passem per l'esquerra, seguim fins a la R2.

Tercer llarg, seguim verticalment fins a la R3, aquest dos llargs és poden enllaçar.

Quart llarg, seguim la placa que s'ajeu a mida que és va pujant fins a la R4.

Via clàssica fàcil de les Moles del Don.


primer llarg "pasión por las birras"


segon llarg, una mica més a dalt ha començat a ploure

inici segon llarg Tintín a les Moles



el Josep i el Genís a la via de la dreta

tercer llarg

quart llarg


el Josep a la R4.


FOTOCIM

FOTOGRUP