dimarts, 8 de febrer del 2022

Via SERGIO. PARET DE LES BAGASSES. TERRADETS.


7/02/22. Terradets resta oblidada, lluny de l'esplendor dels anys vuitanta on va començar l'escalada esportiva equipant vies per dalt, afrontant les plaques. Ara les vies més repetides resten polides en alguns passatges. Avui quedem amb el Jaume per escalar i proposa fer la via del "Sergio". Aquesta als anys 80 l'havia fet varies vegades. Nosaltres l'hem fet fins a la falsa feixa sortint per la via Reina-Puig al darrer llarg, 7 llargs de corda entretinguts. La via va ser reequipada l'any 2000, deixant algun passatge més exigent que l'original, algun pitons que hi havia ja no hi son com passa al díedre del cinquè llarg, cal portar friends petits-mitjants.

Hem esperat una estona l'entrada del sol tot i així hem fet el primer llarg a l'ombra, després al sol s'ha escalat bé.

Una via més exigent del que pot semblar a primera vista, algun tram obligat està polit.

Per: Jaume Galban, Joan Asín.


DADES

Via  equipada  1980
Per: M. Arcarons, A.G.Picazo
Re-equipada: 2000
Per: J.M. Porta, L. Alfonso.
Equipament: parabolts i algun pitó.
Material: 14 cintes exprés, bagues per savines, friends fins C3, tascons,  estrep opcional.
Dificultat: 6a/A0. Obligat V+/Ae.
Orientació: sud. 
Roca: Calcari.

Primer llarg, pugem pel perfil del túnel i accedim a la placa per on pugem fins a un parabolt, anem a l'esquerra , tronem a pujar uns metres verticalment i tornem a l'esquerra fins que pugem verticalment a una reprisa on trobem la R1.
Segon llarg, flanquegem per terreny fàcil a l'esquerra i pugem per un marcat díedre.
Tercer llarg, sortim a l'esquerra per placa  pugem directament trobem una passatge equipat amb dos parabolts (polid), uns metres més  a dalt trobem la R3.
Quart llarg, sortim a la dreta per pujar per un díedre al final anem a l'esquerra on trobem un altre passatge de placa equipada amb 2 parabolts, després seguim fins a la R4.
Cinquè llarg, sortim a l'esquerra per la placa vertical i mantinguda  fins a l'entrada del díedre en diagonal a la dreta, abans hi havia pitons ara només hi ha un parabolt i un pitó, seguim el díedre tram obligat hem posat dos totems (blau i negre) al final trobem la R5.
Sisè llarg, per placa equipada amb una entrada d'Ae en el nostre cas, després podrem anar al gust 6a, V+/A0 o passatges en Ae., un cop superada la placa seguim per terreny més assequible fins a la R6.
Setè llarg, nosaltres hem sortit per la via Reina-Puig a la falsa Feixa, flanquegem a la dreta i pugem per un díedre V+/A0 a equipar, hi hagut un desprendiment en aquest tram, ens hauria anat bé portar algun friend petit repetit. 

primer llarg

arribant a la R1
segon llarg

tercer llarg
arribant a la R3

quart llarg

cinquè llarg

al díedre cinquè llarg

arribant a la R5

a la placa del sisè llarg

arribant a la R7

FOTOCIM (falsa feixa)

1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona parella! només veure els aperturistes ja m'imagino com de vibrant ha de ser la via.