dimarts, 7 de juny del 2011

MONTSERRAT, MIRANDA DE SANT JOAN, via ARESTA BRUCS I ALTRES

06/06/11. El darrer cap de setmana l'aigua i compromisos van frustar els plans de fer una escapada. Les previsions per aquesta setmana no son gaire bomes tampoc, cal estar al lloc i a l'hora on poder escalar???. Així que aquest dilluns per la tarda sembla que hi ha una porta de bon temps, cal aprofitar-la. Una trucada a Joan B, sempre apunt, quedem per anar a treure el nas a les noves vies equipades a la Miranda de Sant Joan a proposta d'en Joan B.


ressenya de les vies fetes
El peus de via han estat força netejats, hi ha un munt de vies en filera una al costat de l'altre tot un mar de parabolts (plagabolts) inox, ràpels equipats per a fer cursos d'escalada. Una bona zona per a fer pràctiques.
La zona encara no ha estat publicada així que desconeixem les dificultats. La nostra intenció és fer l'Aresta Brucs, però abans fem un tast a dues vies de la part dreta  on son més llargues (3 tirades curtes). Les dues tenen les maitexes característiques algun ressalt desplomat o vertical i plaques ajagudes molt assegurades.
Per fer l'Aresta Brucs, entrem per una de les vies equipades (la 2) de la part esquerra, amb dificultat mantinguda de V i uns passatges de V+. Flanquegem cap a l'esquerra seguint un passamà fins a la R1 de l'aresta. El segon llarg té una sortida explosiva, V+ diu en Joan B, Ae diu el Joan A, un cop superat aquest ressalt segueix per una placa molt maca i mantinguda anant seguint els parabots, em salto la R2, la tònica segueix igual fins que mica en mica va perden verticalitat arribant a la R3. Una grimpada final en deixa al cim.
El descens el fem amb una desgrimpada pel vessant nord.
En resum una tarda jugant per plaques plagabolts i l'aresta Brucs que sta força bé. Una zona ideal per a iniciació a l'escalada i via llarga.
Per Joan Baraldes i Joan Asín
nova zona d'escalada equipada (foto del bloc d'en Joan B)
a la via 11


a la via 13

a la via 2 i aresta Brucs

al cim de la Miranda de Sant Joan

6 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Una tarda ben aprofitada. Si aquests dies continua plovent, nosaltres ja hem escalat !!
salut i a tibar

joan asin ha dit...

Ja ho veurem com va la setmana.

Joan Prunera ha dit...

Carai!! sort que heu pogut escalar... en dilluns, jo, "AJO Y AGUA" (ha joderse y aguantarse)... no es pot tindre tot en aquesta vida! En fi, hi han mes dias que llonganisses...

joan asin ha dit...

Ei joan el diumenge amb vaig quedar amb ganes....je,je

corvus ha dit...

Felicitats per saber aprofitar les oportunitats entre puja i pluja.
La via que heu fet "aresta brucs", a la part de dalt, és potser la Sala-Baques?. Potser m'equivoco pero al blog d'en Prunera la va escalar no fa gaire i m'assemblat que és la mateixa (la tinc a llista). i si és així i com que han estat per allá amb els taladros, t'ha semblat que hagin afegit cosses?.
Adeu.

joan asin ha dit...

Ei tens raó la via sembla que és la Sala-Baques. Records