diumenge, 25 de novembre del 2012

MONTSEC D'ARES, PARET DE SANT MIQUEL, via DELS MITES 2000

la llarga paret de Sant Miquel amb la situació de la via

24/11/12. La paret de Sant Miquel està a continuació dels Puntals d’Ager amb un ampla recorregut. Mica en mica és van obrint noves línies, però ubicar-les costa. En Juan Carlos i en Manel ja havien anat a intentar fer aquesta via, però no la van trobar i va quedar en l’òvid de les pendent. En Joan Jover a la seva pàgina Web va posar-hi una panoràmica que aclaria la seva situació. Aquest dissabte ens hi arribem.
La via ens ha sorprès, la podríem catalogar d’una via d’aventura equipada, on només caldrà completar amb algun tascó, aliens o friend gros algun passatge. La roca en diferents textures, amb algun tram del primer i darrer llarg a controlar (és nota que no és repeteix) però amb trams molt bona, sobre tot el tercer i quart llarg amb recorregut espectacular. Una via variada i ràpida, llàstima que acaba a la R5 sense més i que cal baixar rapelant per la via. Recomanable.

ressenya amb les dicultats en que l'hem fet

ressenya d'en Joan Jover amb anotacions

RESSENYA:
Primera ascensió: 04/03/2000
Per: X.Menes, F. Roca i J.M. Horrillo
Equipament: Pràcticament equipada amb parabolts del 10, pitons i algun espit. Reunions muntades amb anelles per a rapelar.
Material: 15 cintes exprés, tascons, aliens i algun friend gran del tres o quatre pel tercer llarg, un estrep .
Dificultat obligada: V+,Ae. 
Informació: Ressenyes de mig Mon d’en Joan Jover, bona panoràmica per a situar la via.
Aproximació: Seguim la pista del Cap Ras, passem la canal de baixada i els puntals d’Ager. La paret que segueix és la de Sant Miquel, molt ample haurem d’identificar per on va amb ajut de la panoràmica. Aparcarem a la vertical de la via i pujarem amb intuïció fins a peu de via, fletxa i “M” picada, 30 minuts, més o menys.
Ll1. Supera un contrafort, amb roca a controlar en algun punt. Segueix per l’esperó, clau visible, fins que és posa més vertical. En tendència a l’esquerra anem a buscar una canal, pugem per les plaques de l’esquerra fins a un feixa on trobem la R1 (placa amb el nom de la via),50m.
Ll2. Sortim a la dreta superant un primer ressalt, travessem una feixa per arribar a la paret, fletxa picada. Pugem per un díedre, flanquegem a la dreta per una placa fins a un passatge desplomat (parabolt). No agafem la canal de la dreta, cal anar en tendència a l’esquerra a buscar l’esperó que ens porta a la R2, 30m.
Ll3. Un pas desplomat (Ae amb el nostre cas) dona pas a una fissura i agafar un espectacular i atlètic flanqueig a la dreta, per una llastra en bavaresa invertida amb bona pressa. Pugem un metres per díedre i seguim per l’esperó de l’esquerra fins a la R3, 20m.
Ll4. Sortim per la dreta per agafar una fissura que superem amb bavaresa fins al final. Seguim flanquejant a l’esquerra per una placa equipada (A0, V+ en el nostre cas). Els darrers passos el fem en oposició amb un gran arbre sec, que ens deixa a la R4 en un aeri balcó, 40m. Llarg mantingut.
Ll5. Comença amb uns passos molt verticals (Ae un pas amb el nostre cas) per un díedre mantingut fins sota d’un sostre que passem per l’esquerra, tornem a la dreta un cop superat (atenció a la roca). Seguim per un díedre, pas atlètic, ara pugem per les plaques de l’esquerra fins a trobar la R5, 30m., on acaba la via de forma sobtada.
Descens: El farem amb quatre ràpels. El primer de 30m de la R5 a la R4. El segon de 45m (pendular) de la R4 a la R2, baixem per un díedre fins a trobar una corda fixe que ens porta a la R2. El tercer de la R2 a la R1de 30m. El darrer de 45m de la R1 a peu de via.
Per: Juan Carlos Sánchez, Manel Díaz i Joan Asín.


anotacions a peu de via i placa a la R1

a l'esperó del primer llarg


 segon llarg, després cal anar a l'esperó de l'esquerra

tercer llarg a la fissura i flanqueig , tercer llag

a la bavaresa de l'inici del quart llarg

iniciant el llarg flanqueig del quart llarg

al mantigut díedre del darrer llarg

en Juan Carlos arribant a la R5

a la RCIM i a peu de via un cop rapelada

10 comentaris:

laura pi ha dit...

Bona aquesta! no teniem ni la mes minima referencia, pinta be, ens la apuntem. Sembla que aquella zona ens tindra enfeinats un llarg temps.

joan asin ha dit...

Josep i Laura, la via està força bé llàstima que no arribi al cim.

Joan Baraldes ha dit...

Bona escalada.
Ens haurem d'apuntar aquesta via a la llista. No hi ha cap via aprop que et permeti pujar més amunt ?
Sinò, ja saps que pots fer, equipar una sortida al cim , je je je

salut ia tibar

joan asin ha dit...

Joan B acaba en una zona molt herbosa difícil de passar. La via esta força bé.

Jaumegrimp ha dit...

Ep Joan, jo també me l'apunto! ara que pel que veig identificar el peu de via serà divertit, tens alguna referència més? on deixar el cotxe...

joan asin ha dit...

Ei Jaume el cotxe el deixes a la vertical de la via, t'has de guiar per la foto o la paronàmica d'en Joan Jover.

Lo Gall ha dit...

Bona pinta que fa, obren de tastar-la .
Salutación.
Lo niko

joan asin ha dit...

Niko, una bona via no te la perdis

Llorenç ha dit...

ep! te bona pinta la zona!

en prenc nota per quan tinguem millors condicions de cordada! je je je!

salut!

joan asin ha dit...

Ei Llorenç, l'haureu de fer amb sidecar, je,je. A Ager vam trobar a l'Oriol i el Blai.