divendres, 3 d’abril del 2015

ALÒS DE BALAGUER, PIC DE CASTELLAS, Via LOS MISTERIS DEL PEPEGALL

1/04/15. Aquesta és la darrera línia oberta al Pic de Castellas (Alòs de Balaguer) pels GALLS i què van dedicant a tots els personatges del grup. Aquest cop li ha tocat Als Misteris del Pepegall.

 ressenya
 Un altre bona via de plaques, d’aquelles que no vols que s’acabi mai. La via està totalment equipada amb parabolts, podem portar un discret joc de friends per a completar en algun allunyament, nosaltres no hem afegit res.
En quan a la graduació l’hem trobat amables de les què et fan pujar l’ego.
Podem dir què la dificultat està en el V mantingut, amb una placa d’entrada a la R1 què la ressenya marca de 6b (A0 possible), a nosaltres ens ha sortit i li donaríem com V+ amb un o dos passatges de 6a+, però això com sempre son opinions. L’altre llarg a destacar és el quart, una placa mantinguda què comencem pujant recte fins a un franqueig aeri cap a la dreta què ens porta a una fissura per pujarem aquí trobem un passatge obligat amb un bloc sospitós què de moment aguanta, aquest tram l’hem trobat de V+/6a.
Els dos primers llargs és porten a una gran feixa què seguim a l’esquerra fins a la R al peu de la gran placa (comuna amb la via de lo Nic). Tres llargs més per la dreta de la placa ens porten a l’aresta on coincideix els darrers metres amb la via Olga Frontera.
DADES
Primera ascensió: 14/03/15
Per: Nico Contreras, Sergi Rosell, Lluís Olandriz, Cèsar Fernández i Juan Linares.
Equipament: Parabolts.
Material: 12 cintes exprés més reunió.
Dificultat: 6a+(6b)
Dificultat obligada: V+ (quart llarg).
Trobarem el nom de la via pintat al peu de via. 
Descens: del cim desgrimpem uns metres per una canal (fita) fins a un arbre, ràpel de 50m.
En resum un altre bona via equipada per a gaudir de les plaques, això si una mica més pujada de to (sobre tot el quart llarg). Molt Recomanable.
La via encara està tendra encara trobarem una mica terra i algun “canto” mòbil.
Per: Remi Brescó, Felip Linares, Juan Carlos Sánchez i Joan Asín.

primers passos de la via
el Remi treballant-se l'entrada a la reunió 6a+(6b)
la R1 des del segon llarg 
plaquejant al tercer llarg
la R3 amb mantinguda placa del quart llarg
cinquè llarg 
el Remi, Juan Carlos i Felip a la darrera reunió
FOTOCIM

5 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona per l'encadene del primer llarg!amb la "marxeta" que porteu, una via tan equipada us havia de semblar fàcil hehehe
Com comentes, amí em va fer pujar els ànims, que ja va be, a seguir tibant i a veure si ens posem forts com vosaltres.

Unknown ha dit...

Enhorabona Joan. Com son les coses, el mur del primer llarg no el vaig saber llegir ni tant sols endevinar la seqüencia de moviments, en canvi el quart el vaig trobar de cinquè mantingut i potser els passos mes obligats al flanqueig. Ens va agradar molt la via.

joan asin ha dit...

Ei Jaume de tant en tant ja va bé una via love climb, per no et pots acostumar,je,je.
Toni per mi el quart llarg és V,V+, el mur del primer llarg és fà per l'esquerra dels parabolts i al final hi ha un pas d'adherència per agafar el canto bo.

Lluís Nadal ha dit...

D'acord amb tot Joan. Cada cordada que passa pel terer llarg tira alguna cosa avall: o marxen les preses o quedaran bons forats!

joan asin ha dit...

Ei Lluís no has trigat en tornar-hi. Records