divendres, 23 de setembre del 2016

MONT-ROIG. PALA ALTA. INTEGRAL MISTING WALL

22/09/16. Avui no ens volíem complicar, però el què semblava una via d’anar fent ha resultat ser molt treballosa. Està clar què no et pots refiar.
La Integral Misting Wall, crida l’atenció per la lògica del seu traçat, però al ser una via poc repetida i amb poques assegurances haurem de posar els cincs sentits en l’escalada
DADES.
Primera ascensió: 12/11/1989
Per: A. Pifarré, J. Cauvet
Equipament: pràcticament desequipada, 2 pitons casolans segon llarg, 1 pitó casola, baga en savina i un parabolt al tercer llarg, 1 pont de roca i 1pitó V al quart llarg.
Material: 12 cintes exprés, joc de friends del alien blau al Camalot del 2, repetir semàfor aliens i algun mitja, tascons. Opcional estrep i ganxo.
Dificultat: 6a a equipar, obligada V+/A1.
La via comença a la dreta de la canal per on va la via del Lluís, haurem de pujar un ressalt de 10m, previ fer el senglar per la vegetació per accedir a la roca, grimpem fins a la feixa (nosaltres ho hem fet sense cordes) la R1 la fem en un ferro casolà.
El segon llarg comença per una placa fins a un pitó visible, seguim per una mena de díedre on trobarem un altres pitó, a l’esquerra hi ha una gran llastra per on pujarem, fins a trobar la R2 un espit, cal reforçar.
El tercer llarg, segons la ressenya marca IV+, sortim a l’esquerra i hem de pujar per un desplom a casar una bústia lateral, V atlètic, a l’esquerra hi ha un pitó, necessitem un mosquetó estret, flanquegem a l’esquerra ,baga en savina, pugem per un díedre, un cop superat seguim per una fissura fins a sortir a la gran diagonal  què seguim cap la l’esquerra, trobem un parabolt reunió via “el cojo mantecas”, seguim flanquejant fins a trobar la reunió, un espit a reforçar.
El quart llarg, és el més mantingut i difícil, sortim directament amb un passatge atlètic , pont de roca, seguim en díedre fins a dalt d’una lastra, bloc solt atenció, pitó. D’aquí haurem de navegar per la placa molt vertical amb preses per les mans, però amb pocs peus, hem anat en tendència  a l’esquerra. Anàvem curts de material, així què hem passat en V+/A1 algun pas de ganxo, anant a parar a la reunió de Temps de neu però la fem a la del Lluís. El darrer llarg l’hem fet per la via del Lluís equipada amb parabolts V+/6a.
Una bona via d’aventura, més difícil del què sembla a primera vista, on cal anar cercant els passatges, roca bona en general, però amb trams a controlar. Via treballosa. Avui al segon llarg he punxat i el Remi s’ha fet els tres llargs de l’integral, gràcies Remi.

Per: Remi Bresco i Joan Asín.
segon llarg 
tercer llarg
tercer llarg
quart llarg
cinquè llarg
FOTOCIM