diumenge, 4 de desembre del 2016

MONT-ROIG, PALA ALTA. Via FIOREL·LA

3/12/16. Fa uns dies vam estar al Mont-Roig i vam veure que la pista estava arreglada i què continuava fins el refugi del Pletiu. Avui anem amb l’intanció d’anar a fer una via a la paret de l’Extrem què el Juan Carlos fa dies què a la mínima oportunitat insisteix, però a l’arribar al coll de porta sorpresa hi ha la tanca posada. Massa tard per a rectificar, així què anem a un altre de les pendents des de que vam fer la via dels Llons, la via Fiorel·la.
 La via Fiorel·la és una via amb D.O. Mont-Roig, curta, variada, intensa i què no et deixa indiferent, on cal treballar-la.
La via té quatre llargs de corda, amb un primer curiós. Comencem per una escalada interior (frontal útil) amb formacions de roca, al final sortim a la paret per una forat., on trobem la R1.
El segon llarg és amb artificial força desplomat al principi i equipat, al final de la zona desplomada haurem de fer una curta sortida en lliure per agafar el proper parabolt, després seguim per un tram vertical on haurem d’anar posant flotants entre parabolts, sortida en lliure cap a l’esquerra per entrar a la R2. En aquest darrer tram haurem de vigilar amb la roca.
El tercer llarg, segueix en flanqueig ascendent a l’esquerra, només trobarem dos parabolts, al mig hi ha uns passatges delicats (V+), després del segon parabolt pugem recta a buscar l’inici d’una fissura ampla on hi ha la R3.
Al quart llargs només hi ha un parabolt a l’inici i després cal anar-se autoassegurant, llarg difícil i mantingut. R4 a una feixa.
De la R4 seguim per la feixa en direcció est fins al cim.

DADES
Primera ascensió: 2003-2006
Per: V.Francia, (D. Trullols, A. Federico, J. Grau)
Equipament: Semiequipada amb parabolts i ponts de roca.
Material: 14 cintes exprés, joc complet de friends de l’alien blau al Camalot de 4, (els grossos és posen bastant), estreps i frontal (opcional).
Dificultat: 6a+,A1, obligada V+/A1.
Per: Manel Díaz, Juan Carlos Sánchez, Joan Asín (el Manel ens ha deixat a la R1 per indisposió).

En resum una via força exigent on cal treballar-la de valent, amb un recorregut curiós i variat.

primer llarg 
primer llarg i a la R1
al desplom del segon llarg
segon llarg
a la R1
arribant a la R2
inici del tercer llarg
tercer llarg
al difícil quart llarg
arribant a la R4
flanqueig de sortida
FOTOCIM

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Què xula !!! per ser la segona opció us ha sortit be la cosa. Espectacular la segona tirada.
El flanqueig de dalt es fa desencordat? és curiós que la via no continui per dalt oi? potser és que hauria estat un artificial fins el cim...

joan asin ha dit...

Una via variada però entretinguda que no regala res. La via acaba a La feixa.