dilluns, 13 de novembre del 2017

GARRAF. PENYA SEGAT DE LA FALCONERA. Via MIRAMAR


11/11/17.  Avui quedem amb el Jaume per anar al Garraf. La intenció és anar a la via Miramar, aprofitant el efecte de la nova guia. Aquesta via de fet només té un llarg propi, però quin llarg, boníssim!!, com diu el Luichy potser un dels millors o el millor llarg del Penya Segat de la Falconera.

Quan arribem a peu de via ja hi ha una cordada què està començant el flanqueig. Ens preparem sense presses esperant el torn.

Fem el primer llarg de flanqueig fins a la R1. El segon llarg comença directament per la placa coincidint amb la via Vertical, quan aquesta segueix en tendència a la dreta pel terreny més lògic, la via Miramar puja directament per la placa vertical i amb algun punt un pel desplomada, amb bona roca punxen  equipada amb parabolts, superada la part més vertical seguim per uns díedres en tendència a la dreta. El tercer llarg va a buscar una marcat díedre a la dreta,  un cop superat trobem la R3 a l’esquerra. Fem un canvi de reunió per la feixa i seguim per la placa d’en front. El quart llarg segueix per la placa amb bones preses i escalada atlètica, un cop superada trobem la R4. D’aquí podem seguir directament per una placa a equipar i seguir fins el cim, en el nostre cas hem sortit a la dreta superant un ressalt i anar a buscar l’esperó on trobem la instal·lació de ràpel des d’on podem baixar amb dos ràpels 35 i 50m.


DADES
Primera ascensió: 1985
Per: Andrés Alquezar, Vicente Galindo, Fredi Cruz.
Reequipada: 2017.
Per: Cecilia Blanquez, Oriol Pascual, Luis Alfonso.
Equipament: Pràcticament equipada.
Material: 12 cintes exprés, algun friend fins el Camalot 2 i joc d’aliens.
Dificultat: 6a. Obligada V+/Ae.
Roca: Calcari.
Orientació: Sud.
Informació: lanochedelloro2.

En resum una bona via atlètica, amb un llarg boníssim. Molt recomanable.
Per: Jaume Galban, Joan Asín.

primer llarg
primer llarg
segon llarg
segon llarg
segon llarg
tercer llarg
tercer llarg
quart llarg
arribant a la R4
cinquè llarg
cinquè llarg
ràpel

3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Es veu interessant la línia, i te gràcia el flanqueig sobre el mar...es veu que no hi fèia massa calor oi?

joan asin ha dit...

La via Miramar és molt bona, no te la perdís Jaume

Vicenç ha dit...

Hola Joan, soc Vicenç Galindo, un dels que va obrir fa 32 anys aquesta via. Ahir comentava amb l'Andrés Alquezar que ens alegra molt que us agradi la via i que la ressenyeu en el vostre blog. Aprofito per deixar un record del nostre estimat Fredi, què fa ja molts anys ens va deixar per un accident de moto. Va ser un plaer imaginar-la, equipar-la i viure-la. Gaudiu-la!