dilluns, 11 de juny del 2018

CAMARASA. PARET DEL DISPENSARI, Via MARC i INTEGRAL DELS CLÀSSICS AL PURO.

9/06/18.Avui estrenem temporada d’ombra a Camarasa. Les prediccions eren de dia esplèndid, però quan hem arribat, hi havia núvols alts. Anem primer a la Paret del Dispensari i fem la via MARC, de la factoria Juan Gutiérrez & Cia. La via té quatre llargs de corda, totalment equipats amb parabolts.

 Via MARC
Primera ascensió 7/07/2012
Per: David Domínguez, Miguel Angel Gómez, Juan Gutierrez.
Equipament: Totalment equipada amb parabolts.
Material: 13 cintes exprés, estrep/s.
Dificultat: 6a+/Ae. Obligada V+/Ae

Descens: Totes les reunions estan equipades per rapelar, si anem amb dues cordes 2 ràpels (R4-R2/R2-R0).

Primer llargs, comença en un desplom en Ae i després segueix per un díedre on podem apurar més o menys el grau, obligat V+.

Segon llarg, de placa amb un primer tram més exigent. (V+/V)

Tercer llarg, comença amb un ressalt, després s’ajeu i trobem un passatge atlètic per accedir a la R3, (V).

Quart llarg, és espectacular per si sol ja paga la pena fer la via, comencem per un placa en tendència a l’esquerra, passatges atlètics amb forat (6a+ o V+/A0), seguim fins a l’esperó on seguim en bavaresa, molt bona, fins a la R4.

Bona via en seu estil, recomanable.

Per: Jaume Galban, Juan Carlos Sánchez, Joan Asín.













FOTOCORDADA
Baixem rapelant i el Jaume diu què ja en té prou, amb el Juan Carlos anem a fer la Integral dels Clàssics, al Puro, però amb un altres tarannà. 
Aquesta via al contrari de l’anterior, només trobarem ponts de roca i un espit al tercer llarg, les reunions equipades. És d’aquestes vies què et dona la sensació d’escalar.
DADES

Combinació de fissures, xemeneies, díedres, amb equipament de ponts de roca bàsicament. Passarem amb 12 cintes exprés, joc discret de friends fins el Camalot 2 i aliens, bagues per savines.


El primer llarg va per la canal xemeneia de la via de l’Embut fins el coll amb el Puro,   escalada en X i/o xemeneia, 45 m.

Fem un canvi de reunió i seguim per la paret contraria al Puro, segon llarg en tendència a la dreta fins a trobar la R 1 espit, 1 parabolt.

Tercer llarg, seguim per un díedre xemeneia a l’esquerra, primer V i després V+.

Podem baixar en ràpel o caminant, remuntant fins a trobar el camí què seguim cap a l’est i què ens porta al pont penjat i passarel·la.

Bona combinació per amants de l’escalada clàssica.

Per: Juan Carlos Sánchez, Joan Asín.






FOTOCIM