dimarts, 25 d’octubre del 2016

ABELLA DE LA CONCA. ROCA VIELLA EST, Via NO ÉS NO

24/10/16.La roca Viella, està formada per varies puntes, a una de les puntes de la dreta (Roca Viella est ?) hi veiem possibilitat d’una línia, amb dues parts, tallada per una zona de grades inter mitja. La predicció és de núvols amb possibilitats d’algun plugim. Tot i què semblava què anava a millor al final s’ha tapat just en arribar al cim i s’ha posat a ploure mentre el segon feia el darrer llarg. Fem el ràpel entre gotes i ja a baix és posa a ploure amb ganes, arribem ben mullats al cotxe, però contents d’haver obert la via d’una atacada.
 La via té 5 llargs de corda, dividit en tres parts, una primera amb 50m de continuïtat, segueix una zona mitja de grades d’uns 50m i una tercera part final de 75m també de continuïtat. A destacar els llargs, primer, inici segon, quart i cinquè.


DADES
Primera ascensió: 24/10/2016
Per: Remi Brescó, Joan Asín.
Orientació: Sud.
Equipament: algun parabolt, 2 pintons i algun pont de roca.
Material: 10 cintes exprés, Friends fins el Camalot del 3, tascons (opcional) i bagues per savines.
Dificultat: V+.
Aproximació: abans d’arribar a Abella de la Conca, trobem un trencall a mà esquerra què agafem, pista asfaltada a l'inici. Aparquem a l’alçada de la Roca Viella, accés evident.
Descens: Ràpel de 25m d’un parabolt per la vessant nord. Seguim un corriol direcció oest fins a una gran bretxa per on baixem (baixada de les vies de la Roca Viella), fins a la pista.Primer llarg, per díedres i placa per arribar a la R1, 35m, 1 pitó i un pont de roca, (IV/IV+, V-).

Segon llarg, inici amb uns passatges de placa (V) fins a una savina anem a la dreta i pugem per un díedre amagat (IV+), un cop superat aquest tram sortim a una zona ajaguda, anem en tendència a la dreta per grades fins el peu d’un ressalt on fem la R2, 1 parabolt, 50m.
Tercer llarg, sortim directament pel ressalt (IV) i seguim fent ressalts (II/III) R3 en un arbre (baga), 30m, 1 pont de roca.
Quart llarg, magnífica placa on haurem d’anar navegant a esquerra i dreta buscant el millor passatge (V,V+) si volem anar directa serà més difícil. Un cop superada la placa anem en lleugera tendència a la dreta fins a trobar la R4, 35m, 3 parabolts, 1 pitó.
Cinquè llarg, a sobre tenim una gran llastra, sortim a la dreta per un díedre fins a una cornisa, anirem a la dreta fins un parabolt, pugem recte, haurem d’anar a l’esquerra passant per una gran llastra (precària) per seguir per un díedre, parabolt, quan acaba el díedre seguim per uns ressalts de placa fins el cim, R5 a muntar, 40m, 2 parabolts i un pont de roca, IV+, V/V+.

Una via discontinua amb trams bons, la via encara està tendra, roca bona tret d’un curt tram de llastres delicades al cinquè llarg. Hem sanejat, però al final la pluja ens ha fet anar per feina.

Per: Remi Brescó, Joan Asín.


a la R1 
inici segon llarg
segon llarg 
inici quart llarg 
bona placa al quart llarg
FOTOCIM 

4 comentaris:

pepet ha dit...

Aixo es un no pararrrr!!!! Que te'n proba de be la jubilacio bandido !!!
Apuntada.

joan asin ha dit...

EI "Pepe" anem fent ara què encara podem je,je.

Jaumegrimp ha dit...

Com comenten aquí, apuntada !! renoi ni la pluja i la humitat us atura...i sort que el dia era com era que sinó d'equipament res de res ha ha ha

Joan Baraldes ha dit...

Felicitats per l'obertura de la nova via. Ja en tenim una de nova a la llista per anar a repetir.
No sabia que l'Ajuntament de l'Abella ja havia donat per acabada la prohibició d'obrir vies en tot el seu terme municipal.

Salut i a escalar