dijous, 17 de desembre del 2020

MALANYEU. PARET DEL DEVESSÓ. Via DE L'ANIOL i AINA.

16/12/20. Aquest dimecres ens arribem a Malanyeu tot cercant el sol. No anem amb presses però tot i això quan arribem la paret encara està a l'ombra. Preparem el material i tranquil·lament anem cap a la Paret del Devessó, la Isabel i el Josep van cap a la via Culés i amb l'Antonio anem a la via de l'Aniol. Just quan comencem a escalar els sol ja ens toca, en aquesta època cal tenir en compte què fins a les 11h la paret està a l'ombra.

La via de l'Aniol, és una via equipada amb ponts de roca i algun pitó (sense expansions) amb alguns trams herbosos però amb bons passatges en placa, tret d'una R amb dos pitons a 15m del cim (que no hem fet), les Reunions s'han de muntar en arbres. Nosaltres hem fet la via en dos llargs un de 60m i un altre de 35m.

Un cop al cim baixem en dos ràpels per la via de la Carla.

Com encarà és d'hora fem la via Aina, via totalment equipada amb parabolts i ponts de roca, amb tres llargs de corda (40-30-20), al segon llarg trobem uns passatges de 6a- (no obligat), al tercer llarg trobem uns passatges atlètics en díedre amb bones preses.

Baixem en dos ràpels per la mateixa via (60-40) possible en tres. Per avui ja en tenim prou.

Per: Antonio Gómez, Joan Asín.

Via de l'ANIOL

Primera ascensió 2014 per Amadeu Pagès, equipada amb ponts de roca i pitons. Material: 12 cintes exprés, joc de friends petits-mitjans. Reunions a muntar en arbres, és pot fer en quatre llarg, nosaltres l'hem fet en dos. Dificultat V+ obligat. Orientació sud. Roca calcari.

Via AINA

Primera ascensió agost 2010 per Joan Baraldés amb la col·laboració de Jordi Martínez. Via totalment equipada amb parabolts i ponts de roca, Material: 10 cintes exprés i algun friend opcional. Dificultat 6a-, obligada V/A0. Orientació sud. Roca Calcari.

primer llarg via de l'Aniol

segon llarg

segon llarg via Aina

segon llarg via Aina


segon llarg via Aina, foto Josep Estruch


tercer llarg via Aina

FOTOCIM