dimarts, 30 de juliol del 2024

TREKKING ALPS DINÀRICS 1. VIATGE- LEPUSHE-COLL PERDOLEC-PLAV.

El "trekking" dels Alps Dinàrics travessa coll entre boscos i prats envoltats d'esvelts Pic, pel nord d'Albània i sud de Montenegro. El turísme de muntanya és recent i de fet s'han a condicionat antics camins. Diria què a la muntanya està tot per a fer. 

28/07/24. Volem amb Wizz air una companyia de "lou cost", sortim amb dues hores llargues de retard i arribem de matinada a Tirana.

29/07/24. Esmorzem a l'hotel i amb comencem el viatge cap a Lepushe on comença el "Trekking". Arribem a mitja tarda i aprofitem per fer una petita  caminada circular a l'entorn de la Casa-Refugi on passarem la nit.





Volta circular entorn de la Casa-Refugi.






30/07/24. Avui fem la primera etapa de Lepushe - Coll Perdolec - Plav. El coll de Perdolec . Pugem per la vall i comencem la pujada per un frondós bosc, després s'obre  fins el coll, seguim per la carena fins el Cim de Greben. Vistes impressionants de les muntanyes veïnes. Seguim fins el pas de Zabeli on comença la baixada cap a "Montenegro". Arribem a la vall on fem l'obligada cervesa i un vehicle ens ve a recollir per portar-nos a Plav on dormirem.

Caminada: 11 km. 5/6 hores.

Desnivell: +550m/-650m.