diumenge, 30 de gener del 2011

PARET DE LA CODOLOSA, via REINCIDENTS i EL BALCÓ DE LA CODOLOSA

29/01/11. Aquest dissabte Montserrat es lleva amb neu a les cotes altes i temperatures baixes. A l’arribada a Collbató hi ha una certa sensació de ressaca climatològica, parets mullades, dos grau de temperatura i núvols en intenció d’esvair-se, o no?.  Al bar Muntanya trobem a la colla de Badalona i en Jordi Martínez amb un company, xerrada i esmorzar. L’ambient  mandrós no dona per a grans aventures, tenint  en compte que hem d’anar a dinar a casa. Al final després d’allargar el cafè, anem a treure una mica més de punta a la Paret de la Codolosa.  Dues propostes la via Reincidents dels germans Masó i la via El balcó de la Codolosa, equipada per Joan Baraldés.

recorregut de les dues vie

Les boires i els núvols donen pas al sol deixant les parets per a poder escalar. La via Reincidents, va per l’esperó a l’esquerra de la via Alimera, la ressenya que es pot trobar a 
lanochedelloro, on recomana portar pitons, així que els agafem.
ressenya dels germans Masó modificada i recorregut
El primer llarg supera un primer ressalt vertical assegurat amb dos espits i un pont de roca,IV,IV+. Després la placa s’ajeu i la dificultat baixa,III fins a la R1,40m 2 espits.

El segon llarg comença per una xemeneia , un cop superada anem en tendència a la dreta a buscar l’esperó,pitó, per on seguim, trobarem un pont de roca i un espit, és pot posar algun pont de roca, la dificultat mantinguda de IV,IV+. R2, 40m un pitó, és pot reforçar amb un friend mitjà.

Un ressalt de 5 metres en deixa a la feixa, III,IV.
al primer llarg

l'esperó del segon llarg

Recollim les cordes i anem a buscar  la via El balcó de la Codolosa.

ressenya d'en Joan Baraldes de la via El Balcó de la Codolosa
El primer llarg comença potent per una placa vertical fins al primer parabolt a uns 5/6m, no val caure, V mantingut, després la dificultat va baixant IV fins a R1,35m, un parabolt.

El segon llarg comença per una canal díedre,V per entrar a la placa amb dos passos d’Ae, sortida vertical i mantinguda V+ fins un parabolt, un darrer ressalt, és pot llaçar una savina a l’esquerra, amb sortida terrosa fins R2,15m 2parabolts.
a la vertical entrada del primer llarg

al curt però intens segon llarg
Per la baixada pugem uns metres fins a trobar la drecera del Frai Garí a l'esquerra marques blanques i grogues.

Hem aprofitat el matí amb dues vies amb dues concepcions diferents, una de caire clàssic amb dificultat moderada i un altre d’equipada de caire més esportiu, on cal tibar més.

Per Antoni Gómez i Joan Asín.
l'Antoni sortint de la via i al cim

9 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Renoi Joan, encara vau aprofitar prou el dissabte, jo tan sols disposava d'un matí curt i vaig anar a trepitjar neu per la Serra de l'Obac de Sant llorenç del Munt i a mirar peus de vies, futurs projectes...tot estava entapissat d'una capa de neu glaçada que va fer prou entretinguda la caminada per l'Obac.

joan asin ha dit...

Jaume la cosa no pintava bé, però després va quedar un matí força bo. Encara que anar a trepitjar neu a Sant Llorenç no és fa cada dia. Records

Joan Baraldes ha dit...

Ei Joan,
Jo em pensava que la via que hi ha a l'esquerra de l'Alimera es deia "sense nom" i que tenia passos de 6a.
Suposo que n'hi deu haver dues...
Aquesta me l'apunto doncs jo ja havia fet la 1a tirada però no sabia per on continuava. Vareu posar alguna cosa ?

Espero que el Balco de la Codolosa us agradés. Per cert, hauries de rectificar la ressenya final que fas de la segona tirada, ja que hi a 3 bolts, 2 en els passos d'Ae. i 1 en el V+.

Salut i a tibar

Joan Baraldes ha dit...

Per cert,
A la 1a. tirada del balcó de la Codolosa hi ha dos parabolts.

joan asin ha dit...

Joan B, cal portar algun friend i bagues per a ponts de roca. La via del Balcó de la Codolosa, no val caure, el primer parabolt allarga una mica i a la segona tirada del tram de l'Ae fins el proper parabolt cal tibar i no caure si no piques. Un bon complement per a fer més metres.

Mingo ha dit...

Enhorabona,per cert la via dels Massó, queda a la dreta de la via de les cabres, no? els claus són necessaris?, per la piada no tinc clar que els utilitzessiu. Les R que tal? t'hi pots despenjar amb garanties? ho dic per provar-la un dia sol.

Joan Baraldes ha dit...

Mingo,

Veient la foto que hi penja el Joan, la via dels Masó està a l'esquerra de l'Alimera i de la via de les Cabres, però millor que ens ho confirmi el Joan

salut i a tibar

Llorenç ha dit...

Veig que no perdeu el temps!!! tot i que feia molta rasca...us vau apropar a la paret...bona opció anar a la codolosa ("la calurosa") els dies freds!!!

joan asin ha dit...

Mingo, Joan B la via queda a l'esquerra de l'Alimera i a la dreta de la Iona,no cal portar els pitons, només algun friend mitjant i bagues per ponts de roca.
Llorenç no les teniem totes a primera hora, però la Codolosa sempre és un recurs en aquest casos.