dissabte, 19 de setembre del 2009

PARET BUCÒLICA, via Anís del Mono

19/09/09 PARET BUCÒLICA, via Anís del Mono.
L’estiu va deixant mica en mica pas a la tardor, el sol esta perdent pistonada així que ja va sent hora d’anar cap les cares suds de les nostres parets. Tot buscant noves vies vaig veure la ressenya d’una nova a la Paret Bucòlica, al bloc de roca i neu i Domzalski. Aquest dissabte anem amb en Ramon i Jaume.
Durant el viatge el dia estava molt ennuvolat i amb boira però quan hem passat Oliana, s’ha obert davant nostre tot un espectacle de parets amb un sol radiant i al final la paret Bucòlica.

Deixem el cotxe a l’aparcament, quan baixem estem a l’ombra i cal tapar-se, preparem el material i anem cap a la paret.
L’aproximació la fem seguint la carretera fins arribar a la punta dreta de la paret don surt una rampa canal amb forta pujada, la via va pel primer esperó que trobarem. Hi ha el nom escrit en una pedra. 10minuts aproximadament.
La via segueix un traçat lògic , amb un equipament generós (parabolts de 8mm i claus). En quant a la ressenya cal tenir en compte que tant la llargada de les tirades com les graduacions son orientatives tirant a l’alça.

info roca i neu
L-1+L2,45m, els fem junts, primer anem per una placa inclinada en direcció al marcat díedre que tenim a sobre, en dificultat de III, passem de llarg la R-1 seguim pel díedre ara molt més assegurat amb una dificultat de V.
L3,25m,es el més mantingut se surt per l’esquerra per agafar una fissura amb dos pitons uns passos de placa ens porten a un esperó per arribar a una placa un pel desplomada i atlètica ens deixa a la R-3. Dificultat de V+/6a.
L4+L5,45m se surt recta per seguir per la dreta d’una llastra, no hi ha assegurances, un cop sobre es veu la R4 a l’esquerra, passem de llarg ara segueix una placa més dreta molt assegurada amb roca una mica més discreta. Dificultat de V.
L6, 25m, segueix la mateixa tònica amb tendència a la dreta . Dificultat de V.
L7, 15m. Surt per la dreta de la reunió amb un passatge fort d’entrada a una placa fins sota d’una savina, desprès d’últim parabolt hi ha un passatge vertical amb mala roca, es pot posar un alien vermell, es un passatge de decisió. Dificultat V+/6a. Llibre de visites a la R7, nosaltres hem fet la 10ª ascensió.
L-8, llarg de transició per una aresta II,III, la reunió es fa en un arbre.
En resum via equipada, nosaltres només hem posat un alien vermell. Roca bona amb trossos de menys qualitat que el pas de cordades netejarà. La dificultat no es obligada.
El descens l’hem fet seguint unes traces a la dreta travessant dues canals fins una canal més oberta que remuntarem fins arribar a l’aresta cimera, la seguim fins a trobar les fites que ens portaran al camí de baixada, a l’esquerra de la paret.
Per Jaume Galban, Ramon Prades i Joan Asín

al díedre del 2ºllarg

al 3erllarg

sortida del sisè llarg

al passatge clau del setè llarg abans de la savina

a l'aresta del vuitè llarg

darrera el arbre de la R8

7 comentaris:

Eduard ha dit...

Felicitats per l'activitat i pel bloc. Una pregunta Joan, em sabries dir fins a quina hora hi toca el sol en aquesta part de la paret?

joan asin ha dit...

Eduard nosaltres a les 14h tronavem a estar al cotxe i encara hi tocava el sol. La foto de la paret esta feta a aquesta hora.

joan asin ha dit...

Eduard nosaltres a les 14h tronavem a estar al cotxe i encara hi tocava el sol. La foto de la paret esta feta a aquesta hora.

lux ha dit...

Ei Joan,
felicitats per l'activitat!
jo també tinc alguna pregunta... ;)
vaja que també et quedes amb els graus donats per l'Edu, no?
i .. encara que entenc que esta força equipada, jo que soc patidora...més val que agafi material no? es pot anar complementant si cal?
gràcies!

Mingo ha dit...

Felicitats per l'activitat. Tot i que la foto de la ressenya ara si és fa gran,coni es tot tan petit que jo que ja tinc una edat em costa molt de veure els números.
Salut

joan asin ha dit...

Hola Lux la via esta practicament equipada quasi estil Guillem, l'unic passatge on caldria un altre assegurança es el llarg curt per la qualitat dela roca i una reprisa que t'esta esperant, però pots posar un alien, es un pas més de decisió que de dificultat,el pas de cordads segur que el deixarà be un cop sanejat d pedres soltes, la graduació esta per sobre i jo no soc cap friki. Mingo si guarde l'imatge la pot imprimir i es veu be, es el que vaig fer jo.

Llorenç ha dit...

Bones! nosaltres la vam fer aquest cap de setmana i coincideixo amb la vostra valoració pel que fa a l'equipament i la graduació!
Merci per la piada! ens va servir per anar-hi més tranquils!