dimecres, 2 de setembre del 2009

PIC DEL MARTELL, via LA MATANZA DE PREXA

02/09/09 PIC DEL MARTELL, via LA MATANZA DE PREXA
Aquesta tarda he quedat amb en Jaume, ell te un sopar i ha d’estar aviat a casa, així que l’opció es el Pic del Martell. Li proposo la Matanza de Prexas, jo ja l’hi fet i guardo bon record, encara que l’ascensió va ser una mica accidentada, el company va sacar dues vegades, sense conseqüències, però.
Més allà de l’esperó de la via herboristes les vies continuen, però durant el hivern no es pot escalar, coses del ocellets. El racó es molt tranquil, un cop donada la volta a l’esperó cal seguir les traces i just al front es veu el nom escrit a la paret (gens discret).
La via te quatre llargs de corda d’uns 25m, equipada amb parabolts, justos, nosaltres hem reforçat les assegurances amb ponts de roca, savines i un merlet. Es poden dur algun micro i/o frient. Necessitarem unes 12 cintes, bagues per ponts de roca i savines, reunió.
Es una via de continuïtat molt mantinguda en el V/V+ ,vertical i atlètica. Es una petita joia a tenir en compte, cal anar però be de força.
Ll-1 El primer pas ja ens marca la tònica de la via, entrada molt atlètica, amb bona presa però que cal col·locar be els peus, seguim fins una feixa inclinada, on cal superar un altres passatge desplomat, millor per l’esquerra, continuem recte per flanquejar a la dreta i entrar a la reunió. V+ atlètic. Aquest primer llarg, en fred et deixa content.
Ll-2 Aquest llarg es més tranquil, encara que vertical amb algun pas a controlar . Es surt seguint una fissura d’esquerra a dreta, que ens du fins un gran bloc, el superarem per la dreta, pas curiós, a sobre muntarem la Reunió. V mantingut.
Ll-3 La sortida es per l’esquerra de la reunió, per un passatge de finor. Segueix per terreny vertical d’esquerra a dreta, fins una placa un xic desplomada, passatge tècnic amb bona presa però que cal anar buscant la col·locació. Un cop superat aquesta passatge la dificultat decreix una mica per un díedre entrem a la reunió. V/V+
Ll-4 El quart llarg es la guinda del pastís, segueix un esperó amb dificultat molt mantinguda fins el final, a la meitat hi ha un pas que allarga, nosaltres vam posar una assegurança en un merlet curiós. Per nosaltres la dificultat ha estat de V+,A0. La continuïtat dels passatges crec que en lliure es 6a, però amb aixos de la graduació ja es sap?????.
Per Jaume Galban i Joan Asín

la inscripció a peu de via

superant el primer llarg
vista del 2ºllarg des de la R-2
entrant a la R-2
entrant a la R-3
les darreres dificultats de la via
final feliç

2 comentaris:

flx ha dit...

Ei, buenas!
Ens vem veure ahir al parking, nosaltres plegavem.
Molt xula la matanza, jo també en guardo un bon record.

salu2
flx

joan asin ha dit...

Hola Flx, em va semblar que et tenia vist del bloc, però al final no et vaig dir res. La propera vegada ja ens coneixerem, coses de la virtualitat. Records.