dijous, 27 de maig del 2010

Agulla del Mirador o Cara de Mico, via Sampietro

26/05/10. Aquesta via feia temps que tenia ganes d'anar-hi, aquesta tarda amb l'Antoni ens ho proposem. Quan arribem al Monestir ens adonem que el funicular de Sant Joan ja funciona, així que avui no hi ha excusa.

Fem l'aproximació pel camí de Sant Joan a Sant Jeroni, abans d'arribar al mirador, un cop passat el Gorro Frigi surt un corriol que seguim fins arribar a l'alçada del Sentinella. D'aquí flanquegem a l'esquerra seguint el peu de paret de l'agulla del Mirador, al final pugem per una canal fins el peu d'un díedre on es veuen parabolts, després de veure a la placa un buril i un espit vells.

El primer llarg segueix el díedre amb una dificultat de IV, fins sortir a la dreta a buscar un esperó. on trobarem la R1.
El segon llarg, segueix l'esperó amb una dificultat de III. Aquests dos llarg és poden fer en un si es vol.
El tercer llarg després d'una sortida vertical de V agafa una Ae, amb alguns passos llarg, una sortida de quart ens deixa a la R3. Calen unes 18 cintes exprés.
El quart llarg va per una placa mantinguda en el IV+, molt elegant.
En resum una via equipada amb parabolts, ben buscada ideal per un matí d'estiu.
Per Antoni Gómez i Joan Asín.

al díedre del primer llarg arribant a la R1

espró del segon llarg

a l'Ae del tercer llarg

a la placa del quart llarg

al cim i l'ombra projectada

2 comentaris:

Mingo ha dit...

Eiii com sou , la veritat es que a migdia fot molta mandra pujar fins alla dalt. Jo aquesta tb me l'havia mirat per fer-la en solitari. No tinc massa clar l'aproximació. Despres del Gorro Frigi hi ha un caminet que puja una mica i va al torrent dels LLorers, aquest no deu ser, no? Ah saps s'hi ha alguna via a la Miranda del Sentinella? es q el dia q vaig anar al perfil logarítmic em va cridar l'atenció la paret d'aquesta agulla.
Felicitats incansables

joan asin ha dit...

Mingo l'aproximació és la mateixa que la de la via perfil logarítmic, un cop deixes el Sentinella és la primera paret que trobes a l'esquerra, cal flanquejar fins a l'aresta de la dreta, mirant l'agulla. La via començ per un díedre.
No se si hi ha cap via a la Miranda del Sentinella.