dissabte, 12 de juny del 2010

Peladet Oriental, Rubies, via "Dos birres i unes braves"

12/06/10. Aquest dissabte amb en Juan Carlos vam quedar per anar a fer aquesta nova via a Rúbies, també s'afegeix en Jesús a darrera hora. El Peladet de Rubies, és la darrera descoberta del Montsec, des de fa uns anys és van obrint vies força atractives. Rúbies és el balcó del Montsec on és respira tranquil·litat amb les parets a prop, amb unes vistes impressionants cap el Montsec Oest, per arribar-hi cal fer una pista d'uns 14 Km.
Negreta
Quan vaig veure la piulada de la primera ascensió dels Kutrescaladors ja em van venir ganes d'anar-hi, sense deixar temps però en Mingo la repeteix.
Quan estem preparant el material arriba un altre cotxe, intercanvi de salutacions, ens coneixem d'altres trobades accidentals, tot seguit l'interrogatori, a quina via aneu?........ bé hi ha sort, ells van a la Guineu Lliure.


Avui comença en Jesús.
El primer llarg supera un contrafort pel punt més factible amb una seguit de díedres i una placa que ens porta a la R1 sobre el contrafort. (IV+).
En Juan Carlos li ha tocat el segon llarg que segons comentaris és el millor de la via.
El segon llarg segueix una gran placa, ben equipada, amb una dificultat de V i algun passatge de V+. La R2 sobre d'un arbre ben visible. És la típica placa de zona que és va adreçant de mica en mica.
Ara em toca el torn, canvi de cordes.
El tercer llarg puja per la placa fins a situar-se sota d'un gran sostre , que barra el pas, un aeri flanqueig a l'esquerra ens deixa sota el punt més feble per a superar el sostre, amb un passatge força atlètic, V+. Seguim per una placa més ajaguda, per anar a la dreta a buscar la R3, terreny amb roca delicada els darrers metres. Llarg variat molt ben trobat.
El temps s'està complicant els núvols és tornen negres, així que segueix-ho i la darrera la farà en Juan Carlos.
El quart llarg surt a la dreta per anar a buscar un marcat díedre que ens regala un passatge força elegant, seguim per terreny més fàcil però una mica trencat. R4. V.
El darrer llarg segueix per la placa fins posar-se sota una fissura, tres passos d'Ae. En Juan Carlos treu l'esterp, ens fiquem amb ell de broma i ens regala una sortida força atlètica, hi ha bones preses a la paret de l'esquerra, però cal tibar de valent 6a?. Un cop superat aquest pas un mur amb una dificultat de V ens deixa a la R5.
Via molt ben trobada i assegurada, cal portar algun tascó i friends per a reforçar algun passatge, 12 cintes exprés. De ben segur serà una clàssica que amb el pas de cordades la deixarà bé, encara hi podem trobar alguna pedra solta.
Per Jesús Carruesco, Juan Carlos Sanchez i Joan Asín

en Jesús als díedres del primer llarg
en Juan Carlos navegant per les plaques del segon llarg

inici tercer llarg i arribant al sostre

al díedre del quart llarg
en Juan Carlos superant el darrer llarg

els núvols ens acompanyen al cim

6 comentaris:

Mingo ha dit...

Felicitats Joan heu estat de sort amb el temps pq amb la calor que feia el cap de setmana passat era difícil escalar al sol.

Jaumegrimp ha dit...

Joan, aquesta la tinc a la llista, però potser s'haurà d'esperar a que refresqui no?

joan asin ha dit...

Mingo, Jaume, si comences aviat la via esta a l’ombra fins a mig matí, suposo que cap a les 12h. Records

Gatsaule ha dit...

Així m'agrada, Joan, que vagis netejant les vies que tinc a la llista pel dia que hi pugui anar!!

Si vols, ja te'n passaré una llista.....

Llorenç ha dit...

Vaja!!! m'alegro que el temps us acompanyés! i que disfrutessiu la via! ens va donar més feina de la que ens pensavem en un inici.....merci per la repetició!

joan asin ha dit...

Joan ja pots passar la llista quan vulguis.
Llorenç enhorabona molt bona feina.