dissabte, 4 de setembre del 2010

BESSONA SUPERIOR, via: ATARDECERES

4/09/10.  Aquesta via feia temps que la tenia en cartera per fer una tarda o un matí quan tens poc temps. Avui amb en Ramon i en Joan B, ens decidim a anar-hi. 
L'aproximació cal pujar per la canal del cirerer fins arribar a l'alçada de la Filigrana, justa al peu, agafem una canal a la dreta que és posa dreta, la seguim fins trobar un caminet a la dreta que ens deixa a peu de la via.

bona informació a madteam


Quan arribem a peu de via tenim el primer dubte ja que és veu un parabolt ???, l'hauran reequipat?, tornem a mirar i sí la via té que ser aquesta, doncs sembla que l'han reequipat. 
En Ramón és vindra per començar, avui va fort.
Tot just comença a pujar en Ramón, sentim un soroll d'algú que s'apropa, son en Jordi i en "Quiqui" uns companys d'en Joan B, quina casualitat l'han enganxat fent-los el salt amb uns altres...... explicacions i comentaris, m'entres en Ramón va pujant.

El primer llarg sembla ajagut però enganya és més vertical i mantinguda del que sembla, en tot el llarg només hi trobarem quatre parabolts, la dificultat comença en cinquè i va baixant a mida que és va pujant, cal estar atent però.
En Ramón li ha agafat el gust i segueix. El segon llarg va a buscar un ressalt vertical assegurat amb un parabolt, si és fa per l'esquerra el pas és de V on cal tibar i buscar les preses. Després la dificultat baixa , seguim en tendència a l'esquerra a buscar la reunió a l'inicii d'un díedre. Trobarem dos parabolts.
Ara li toca el torn a en Joan B. El tercer llarg va per un díedre, on és pot posar un alien, amb alguna pedra a controlar, per sortir a la dreta IV+ a buscar l'aresta IV.
El darrer llarg és per a mi. Al començament hi ha el pas clau de la via, se surt per una placa vertical i mantinguda d'uns quatre metres, el darrer pas no el trobo, em falta una presa pel peu dret, amb ajut de la tramposa que m'ha deixat en Joan B. arribo a xapar, ufff. després segueix un Ae sense problemes fins la sortida en lliure, amb bones preses però molt vertical (IV+), al sortir a l'aresta trobem un espit i un altre ressalt finot, la dificultat baixa fins el cim on trobem la Reunió.
Al cim ens trobem les dues cordades i baixem plegat en dos ràpels per la cara est, un primer fins una canal i un segon per la canal que mira a l'agulla de l'arbret.

En resum via molt agradable de fer amb assegurances allunades, reequipada amb parabolts, amb un passatge al darrer llarg bastant més difícil que la tònica de la via on va bé portar alguna cosa per arribar al primer parabolt. Portar unes 10/12 cintes exprés i un alien vert opcional.
Per Ramón Prades, Joan Baraldes i Joan Asín.



al primer llarg
ressalt del segon llarg i un cop superat
al díedre i a l'aresta del tercer llarg
seqüència del primer pas del darrer llag, entrant, xapant amb la tramposa i a l'Ae
una bona colla al cim

10 comentaris:

Dalton's ha dit...

Molt bona via! La ressenya per això una mica "de canto"! jej

Mingo ha dit...

Bona Joan A. Jo aquesta i he anat dos cops, la primera ens vam equivocar i vam sortir a l'alçada de l'arbret i la segona havia tants aritjos que era complicat avançar. He llegit que hi ha una mena de caminet?Nosaltres vam agafar la canal del Cirerer i despres vam agafar la canal que va al peu del Pingüí. Però ja et dic era complicat passar.
Salut

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona!! bona via i bona companyia! avui amb el Toni n'hem parlat d'aquesta via, una altra que queda a la llista!!

Mingo ha dit...

Ah una cosa que m'oblidava, això de la tramposa que és? és el Frog?

joan asin ha dit...

Dalton's és el que hi ha.
Mingo cal pujar fins el peu de la filigrana, nosaltres hem posar una fita, surt una caminet just saguint la paret, en seguida és puja per una canal dreta fins trobar un altre caninet també a la dreta que ens deixa a peu de via. La tramposa és una baga exprés rígida per arribar a xapar, en aquest cas era d'en Joan B tota una obra d'art.
Jaume has d'anar per feina que la llista ja és molt llarga,je,je,je.

Llorenç ha dit...

Veig que les amics et segueixen guardant els llargs amb més caracter! ets una afortunat! je je je!

haurem de tenir-la en compte per futures escalades ràpides per la zona.

Merci.

lux ha dit...

Doncs fa bona pinta aquesta via!
clar que abans m'agradaria fer la baby...
i es que això de les llistes..sí es fan inacabables!
hehehe
Molt bona la seqüencia!

joan asin ha dit...

Llorenç ja veus em deixo enganyar fàcilment.
Lu això de les llistes no s'acaba mai.

Joan Baraldes ha dit...

Ei Joan,
Va ser una matinal ben aprofitada i més tenint en compte que tant tu com jo haviem d'estar treballant !!!!
La via és molt maca però arribar al primer bolt de la darrera tirada és molt díficil, comparat amb la resta i si no estàs fort, cal portar algun artilugi ( tramposa o antena) que t'ajudi

salut ifins la propera.

joan asin ha dit...

Joan un matís tècnicament jo estava localitzable, je,je. Tot i la tramposa arribar a l'alçada per posar-la te els eus pasets.