dissabte, 2 d’octubre del 2010

PARET DE LA CODOLOSA, ESPERÓ DE LA SALUT, via IONA

1/10/10. Aquesta tarda he quedat  amb en Jaume per que em passi informació de Meterora i rebre recomanacions de les vies de primera ma, abans de marxar cap allà. Aprofitem però l'ocasió per fer una via a la Paret de la Codolosa, en Jaume proposa la via Iona que la te a la llista de pendents.


Arribar a peu de via ens costa alguna marrada, doncs tot parlant em despisto, però al final hi arribem. A en Jaume li agrada començar,  jo ja l'he fet la via així que avui faré la segona que l'altre cop la vaig començar jo. Quan arribo a peu de via me na dono que la màquina de fotos s'ha quedat al cotxe, en Jaume em passa les fotos.

La via va per un marcat esperó (esperó de la salut), amb una roca més trencada que les altres vies però que ha estat sanejada i el pas de cordades l'ha deixat força bé.

El primer llarg té un entrada on cal prestar atenció fins arribar al primer parabolt, després seguim per l'esperó fins un ressalt més vertical abans d'entrar a la R1.

El segon llarg, surt per l'esquerra amb una passatges atlètics en díedre  per accedir a la placa  que ens porta a l'esperó amb un ressalt de roca vermella i còdols generosos, que estan bé tot i l'aparença. Sobre trobem una corda fixe que ens porta fins a la R2.

El tercer llarg és el més potent, surt directe per un desplom per entrar a un díedre i agafar la placa de la dreta fins a superar un ressalt un pel desplomat, conjunt de V+,A0 en el nostre cas o 6b, segueix per una placa mantinguda amb uns metres verticals i que després s'ajeu fins a la R3.

Baixem caminant per la drecera de Fra Garí. Anem a fer una clara a Collbató on seguim intercanviant informacions i preguntes. Gràcies Jaume.

Per: Jaume Piqueras i Joan Asín

en Jaume al primer parabolt i a la R1

segon llarg a l'esperó

al mantingut tercer llarg


2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Una tarda ben aprofitada Joan, gràcies per deixar-me començar, que ja sé que a tú també t'agrada, i també fer els llargs "complicats"...
espero que disfruteu molt a Meteora.
Fins la propera.

joan asin ha dit...

Jaume moltes gràcies per les informacions i la teva paciència.