dimecres, 24 de novembre del 2010

MONTSEC D'AGER, CAP DEL RAS, via TOPE CLÀSSIC

24/11/10. Aprofitant que en Manel té ganes d'anar a escalar a Ager i de que han reequipat la via Tope Clàssic, ens hi arribem. Aquesta va ser la primera via que vaig fer en aquestes parets i en guardo bon record. Quan arribem a l'aparcament a la paret li toca el sol però la temperatura està rondant els 0 graus, a la vall podem veure un mar de núvols, amb aquestes condicions ja podem dir que estem en pler hivern escalatòriament parlant.
Tot i ser un dimecres coincidim amb un altre cordada a la via i un altre a la Redrum. Es pot trobar la ressenya al bloc d'escalatroncs.

recorregut de la via i mar de núvols a la vall

A peu de via hi ha una inscripció TC i una fletxa picada a la roca. El primer llarg comença per una placa per anar a buscar un díedre que seguim fins trobar la reunió, IV.
El segon llarg segueix una magnífica placa on cal anar navegant, tot seguint les assegurances, amb una dificultat mantinguda de V+,6a.
El tercer llarg surt recte amb un passatge atlètic per flanquejar a la dreta per una sinuosa vira fins a l'aresta, pugem recta per anar a buscar un díedre, amb un passatge curt en bavaresa. IV, V, V+.
El quart llarg comença per una placa ajaguda que ens porta a una placa amb passatges mantinguts, IV, V,V+. 
El cinquè llarg de tràmit, III, fins el peu d'un altre placa.
El sisè llarg és també molt mantingut, per placa vertical on cal navegar buscant els passatges, combinant el lliure i passos d'Ae al final (6b+), amb el reequipament han quedat passos obligats de V+,6a.
El setè llarg comença amb uns passos de Ae per entrar a un díedre amb passos atlètics. Ae,V+,V. Empalmen amb el vuitè llarg de tràmit III.
El novè llarg segueix un marcat esperó amb uns primers passos força difícils V+, A0, després la dificultat és manté en el V.
Quan arribem al cim ens acompanya un núvol i la gelo és deixa sentir, foto de rigor, vistes impressionants del Pirineu nevat.
La via està equipada, nosaltres hem posat dos tascons i algun micro per a reforça algun passatge. Amb el reequipament hi trobat que la via ha quedat amb passos més obligats (V+,6a) que abans.
Per Manel Benavent i Joan Asín  


en Manel comença el primer llarg
a la plac del segon llarg
tercer llarg
a la R3 i entrant a la R4
a la placa del sisè llarg
a l'Aedel setè llarg
darrer llarg
restes de neu al cim del Montsec d'Àres

8 comentaris:

lux ha dit...

Ei Bones!
la unica via que em queda del seu grau a Ager...!
i es bastant d'aquelles que tothom a fet...m'haure d'esmerar per enganyar a algu, sort que l'hivern es llarg i ager una bona paret!

I com és que ara queda més obligada ...no han substituit peça per peça?

això em passa per esperar tant ;)

Enhorabona per l'activitat que entre setmana fa uns dies preciosos!

joan asin ha dit...

Ei Lu, abans és podien fer molt passos en Ae si el teu grau era justet, ara han equipat fins a V+,6a per fer en lliure. Però tu cap problema te'ns plaques per a gaudir, la segona, sisena tirades mantingudes i de continuïtat molt bones. No te la perdis.

Gatsaule ha dit...

Veig que a tu tampoc et fa mandra repetir vies, si t'han agradat! Per mi també va ser la primera via a la paret i no em faria mandra tornar-hi...., sobretot si ha canviat una mica.

Mingo ha dit...

Veig que en previsió del possible mal temps que ha de fer el cap de setmana, vosaltres cap a Ager a disfrutar del solet.
Es fa difícil dir quina, de les vies del sector, és la més maca, però aquesta, a mi em va agradar moltissim, sobretot per dalt, que hi ha una tirada que és fantàstica, em sembla q és la que hi ha després de la feixa.
Enhorabona per l'activitat, que com diu la Lu, entre setmana fa uns dies preciosos.

joan asin ha dit...

Joan per norma no m'agrada repetir, però quan la via i la companyia son bones no fa mandra, per cert en tenim una de pendent eh?
Mingo una bona via que amb el reequipament ha quedat més obligada, el dia va estar força bé, a veure si dissabte és pot escalar.

Jaumegrimp ha dit...

Renoi Joan, escalant entre setmana, quina enveja! malgrat el fred a Àger sempre si està bé no?
a veure aquest cap de setmana que díuen farà molt fred.

joan asin ha dit...

Ei Jaume a Àger si fa sol s'està força bé a l'hivern.

Llorenç ha dit...

Molt guapa la via! coincidim en que es una via que no importa repetir! es prou divertida i interessant......Lu! segur que la disfrutaries molt!! ara sols falta buscar una bona companyia! que crec que no et costarà!