diumenge, 15 de gener del 2012

PELADET ORIENTAL, via DAVID DUAIGÜES

14/01/12. Aquest matí la temperatura és força baixa, tot el viatge hem estat a sota cero i acompanyats d'una boira espessa...Quan arribem a Vilanova de Meia a can Cirera només hi han caçadors esmorzem sense preses, el fred i la boira son bons arguments per a la tranquil·litat. Amb un acte de fe marxem cap a Rúbies? quan entrem a la vall hem de parar a fer fotos, davant nostra tenim tot un espectacle amb els arbres gebrats...seguim el viatge que ens porta de la vall freda emboirada a les parets altes i assoleillades.

viatge de la foscor al sol

Arribem a Rúbies i sense preses una mica mandrosos, preparem el material. Arriba un altre cotxe amb "los comepiedras voladores" que venen a fer la primera integral d'una nova via que han obert/equipat, paral·lela a la David Duaigües, així que estarem acompanyats. Nosaltres també l'hem fet a "vista" des de la nostra via, però.  Pel que hem vist i sentit deu n´hi do amb la nova via, promet grau "apretat" amb equipament just i dificultat obligada, uff.
La David Duaigües, és una via exigent que cal treballar-la, semiequipada a autoprotegir, amb passatges atlètics. Tot i ser curta et deixa molt satisfet. La via està dedicada a David Duaigües, mort en l'incendi d'Horta de Sant Joan.  Cal destacar el tercer llarg de placa amb assegurances allunyades que ens faran escalar. El quart molt atlètic i espectacular a equipar, nosaltres hem fet algun pas d'Ae. El primer, segon i cinquè llargs, verticals amb bona presa on cal afegir alguna assegurança.

ressenya

ressenya original és pot trobar a Can Cirera

RESSENYA
Primera ascensió: desembre 2009
Per: Joan Cauvet, Jordi Mercader, Enric Balleste, Xavi Gibert, David García, Dani Pouget.
Equipament: Parabolts del 10, pitons i ponts de roca.
Material: Tascons, micros i friends fins el tres de Camalot. 10/12 bagues exprés. Estrep opcional.
Dificultat obligada: V+,Ae.
Aproximació: De Rúbies pugem direcció a la Portella Blanca fins a trobar un corriol a l'esquerra (fita) que ens porta a peu de l'esperó. Podem pujar el primer el contrafort fent el primer llarg de la  via Festival Eròtic o grimpant per la canal de la dreta. Fletxa picada a peu de via.
1Ll. Pugem per un díedre  fins sota d'un desplom (vermell), flanquegem a l'esquerra trobem un passatge atlètic , seguim flanquejant fins a un fissura ampla, un cop superada trobem la R a la dreta. R1, 25m. 1pitó. IV+,V,IV+.
2Ll. Curt en forma de S . R2, 15m. 1 pont de roca. IV.
3Ll. Segueix directament per la placa que va guanyant verticalitat a mida que anem pujant, cal escalar entre assegurances, el darrer tram s'ajeu una mica fins a la R3, 25m. 1 pitó i 5 parabolts. V,V+,6a+ (V+,Ae),V.
4Ll. Espectacular llarg segueix per una ampla fissura a equipar fins a sota d'un desplom on trobem dos pitons un cop superat uns passos en bavaresa un tram fins a posar-se sobre una gran llastra. Superem un ressalt vertical per placa (pont de roca) ens porta a un díedre que seguim fins a una savina (baga) on fem la R. R4, 35m. 3 ponts de roca, 2 pitons. V+, 6a (V+,Ae), V,IV.
Des d'aquest punt fem un canvi de reunió per la gran feixa, fins a la paret d'enfront, a l'esquerra trobarem una fletxa i DD picat a la roca.
5Ll. Pugem directament per la placa  i fissura amb bona presa, flanquegem a l'esquerra per anar a buscar un díedre on trobem un pas més difícil per accedir-hi. El seguim fins el cim, R en una savina baga i pot registre. R5 30m. 4 ponts de roca. IV,IV+,V+1 pas, V.
El retorn el fem seguint la carena cap a l'Est fins a la Portella Blanca on trobem el camí que ens porta de retorn a Rúbies.
MÉS INFORMACIÓ:  a Kutrescaladors.
Per Jaume Galban i Joan Asín

en Jaume al pas atlètic del primer llarg

al segon llarg

a la placa del tercer llarg

entrant a la ampla fissura del quart llarg

a la feixa (canvi de reunió)

agraida placa a l'inici del cinquè llarg

al Cim

"los como piedras voladores" Josep Lluís, Roger i Edu

13 comentaris:

Manel&Ita ha dit...

Joan, sembla que el fred us va deixar escalar!!!! Bona via, hi haurem d'anar. Felicitats!!!!

Lo Gall ha dit...

Ei Joan. Soc lo Sergi. Ja no poses "fotocim"? Ets un desertor. Vigila amb los "comepiedras" que aquestos jovens apreten molt. Una abraçada

Llorenç ha dit...

Guapa via! en guardo un bon record...sobretot del 3 llarg...com es veu des de la reunió!!

Si que us ha fet fred!!! amb el 2 llarg vau entrar en calor no??? a veure si para el fred! i enllestim la feina que tenim pendent!

joan asin ha dit...

Manel-Ita, una via molt recomanable però cal treballar-la. El dia va ser molt bo, sol d'hivern al Montsec.
Sergi, carai com "apreten"el joven de Ponent, tornarem al fotocim je,je

joan asin ha dit...

Ei Llorenç una via molt maca, més que entrar en calor la vam suar, je,je. Ei fa molt fred per anar a les cares Nord...encara.

llembresku ha dit...

Joan, felicitats per la via!! Aquesta es veu molt xula. Queda apuntada per quan tornem a Rubies... Apa, salut!!!!!!

Jaumegrimp ha dit...

Bona via, felicitats! ja ho poses be a la foto ja: comopiedras, comopiedras de forts estan aquests Comepiedras!!

joan asin ha dit...

Abert, t'agradarà, molt bona via.
Jaume el joven va fort.

salte ha dit...

iep.....

via de xapes, la nova rut oberta a la dreta de la david duaigües separades amb diatància al dente..... properament la ressnya i tmb les fotos que us vam fer des de el segon llarg de la mdt.... bon joc de paraules el comopiedras..... sol·licito permís per fer-ni ús a l'hora de piar les viesz

joan asin ha dit...

Ei Roger ens ho vam passar força bé amb vosaltres...fes l'ús que vulguis, esteu "como piedras", je,je de durs

Mingo ha dit...

LO bo del Prepirineu és que fot una rasca important en el fons de les valls i a dalt al Montsec si està d'allò més be. Felicitats per l'activitat.

joan asin ha dit...

Mingo va ser un dia d'hivern, made in Montsec. Al sol s'estava molt bé.

j ha dit...

hola, joan. sóc el josep lluís (come-piedras). el roger et va passar les fotos que us vaig fer? no he sabut trobar la teva adreça mail. me la pots enviar a jruizbellet arrova gmail punt com i t'envio les fotos