diumenge, 12 de febrer del 2012

MONTSERRAT, SERRAT DE LES GARRIGOSES, COMBI ARANYA-SANTA ESPINA

 11/02/12. Seguim amb les baixes temperatures avui a Collbató estem a 0º i el vent també s'apunta a la festa, això si un sol que espetega (sense força). Amb aquetes condicions sempre hi ha mandra de deixar el cafè...però al final aixequem ancores i cap el Serrat de les Garrigoses, que encara podem escalar-hi.



GARRIGOSES TEAM
 La primera intenció és fer la via Santa Espina, però quan arribem al peu, les perspectives ens treuen les ganes, així que farem el pla B entrant per la via Aranya fins a la feixa i sortint per la part de dalt de la Santa Espina. Queda una bona combinació amb essència aventurera. La via però ja està ocupada per en Jordi M. i Toni A. amb la mateixa intenció, de fet no ha estat una casualitat el passat dissabte ja ho vam comentar durant l'esmorzar a Collbató. Després de la xerradeta a distància ens posem a roda d'en Jordi i Toni.

 El primer llarg de l'Aranya el trobem més difícil que altres vegades i amb terra, serà el fred?, a la R1 descobrim una mica més a dalt i a l'esquerra una esllavissada (han caigut varis blocs de roca). Quan arribem a la feixa el vent és nota, algú s'ha deixat la porta oberta. Seguim per la via Santa Espina, segueix per un marcat esperó a buscar l'aresta, per on seguim fins a trobar els ràpels de la via del Xavi o de la d'Aranya. La roca en aquesta part és variable, amb trams bons i altres a controlar, semiequipat amb pitons i espits.
RESSENYA:
Primera ascensió: Via Aranya, 1997, J. Altamira. Santa Espina, 1997 A.Ballard i R.Dader
Equipament: Parabolts a la via Aranya, pitons i espits a la Santa Espina
Material: Micros i friends fins el 3 de Camalot, tascons. 12 cintes exprés.
Dificultat: V+
Comencem des del camí de la coves del Salnitre.
Ll 1. Llarg mantingut per  un díedre que anirem progressant a esquerra i/o dreta, seguim les assegurances a reforçar amb alguna peça al gust. V mantingut.
Ll 2. Sortim directes fins a un ressalt vertical ,parabolt, un pas difícil i estrany (A0) que un cop superat hem d'anar a l'esquerra a buscar una canal-díedre ( no seguir després del ressalt els espits de la dreta son de la via Don Cipote de la Mancha). Pugem un metres per la canal per atacar una placa desplomada a la dreta, bones bústies, que superem amb uns passatges força atlètics. Trobem una R opcional, millor seguir per una marcat díedre molt agradable, fins a la R2. V+,V, IV+.
Ll 3 sortim per terreny fàcil  i ajagut amb pedres soltes fins a la feixa. Fem un canvi de reunió fins el peu d'un marcar esperó a l'esquerra, fletxa i pitó a la R. IV,III
Ll 4. Seguim directament per l'esperó on trobarem 3 pions i un pont de roca, trobarem una fissura díedre, amb un passatge que escup, és podem posar friends del 2 i 3 de Camalot per alleugi-ho, un darrer ressalt ens deixa a la R4. IV,V+
Ll 5. Seguim per una fissura de l'esperó, vertical i mantingut fins a un collet, superem directament la placa i cal anar en tendència a la dreta a buscar un esperó fins a l'aresta on trobem la R5. V,IV.
Ll 6. Un ressalt vertical ens deixa a l'aresta ajaguda que seguim fins a trobar els ràpels de la via Xavi en el nostre cas. R6. IV,ll.
El descens el fem per la via Xavi amb tres ràpels fins a la feixa. Anem a buscar la canal principal per on baixarem alguna fita fins a les Coves del Salnitre.
Per Manel Díaz i Joan Asín.

al primer llarg V mantingut


En Manel al primer llarg

entrant a la R1

segon llarg

aquí hi havien blocs

En Jordi i Manel a la R2 (opcional)

arribant a la feixa

En Toni assegurant al Jordi a la part de dalt via Santa Espina

boníc espró del quart llarg

cinquè llarg

ressalt del sisè llarg, després aresta fàcil

FOTO ARESTA

7 comentaris:

Mingo ha dit...

No sé si heu anat avui diumenge o ahir, nosaltres hem anat a la Plantació amb molta motivació hem fet la Laura Batalla i hem baixat, malgrat el sol, la roca estava molt freda.
Felicitacions

Manel&Ita ha dit...

Bona escalada per un dia de fred. No hi ha qui us pari!!!

joan asin ha dit...

Mingo vam anar el dissabte, el vent era fred.
Manel & Ita una bona i freda combinació.

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Enhorabona! avui tenia la intenció d'anar a l'Aranya, però amb el fred i la neu de la nit em canviat de plans, a veure si hi puc anar abansd no la "xapin"

joan asin ha dit...

Jaume et queden dos caps de setmana

RUMBA TEAM ha dit...

paret amb moltes posibilitats, jo laltre dia vai convinar gamper+del xavi!mmmm..bonissima
Salut, rumbateam

joan asin ha dit...

Aquesta també és bona Bernat, queda apuntada. Salut