dissabte, 1 de setembre del 2012

MALANYEU, INTEGRAL FARIGOLA INDÒMITA


paret del Devesó


31/08/12. Avui de baixada ens arribem a la Malanyeu per fer la darrera escalada d'aquesta accidentada setmana, meteorològicament parlant. Avui com acostuma a passar fa un bon dia, però hem de tornar.
Quan arribem a Malanyeu des de l'aparcament ja veiem a l'Amadeu,  el saludem i petem la xerrada. En Juan Carlos ens ha proposat anar a la " integral farigola indòmita" a la paret del Devesó. Aquesta integral comença per la via " tal faràs, tal trobaràs" fins el bosquet i després segueix per la via Gruyère. El resultat és una via exigent i mantinguda.



RESSENYA

El primer llarg segueix una placa amb assegurances espaiades i que cal completar amb micros i friends. Ens obliga a anar navegant tot buscant els passatges.
La segona segueix per la placa amb un allunyament entre el primer i segon parabolt, amb una placa vertical però amb bones preses. Després d'uns metres la via flaqueja a l'esquerra on trobem un tram més fi fins arribar a la R2 en un arbre. Un curt i fàcil llarg de 20m per un esperó i un tram herbós ens deixa al peu d'una impressionant placa que li cedim amablement al Juan Carlos. El quart llarg segueix una placa de 40m molt mantinguda i on cal escalar entre assegurances. Encara caldrà fer un curt llarg amb un passatge de V per arribar al cim.
El descens l'hem fet caminant sense problemes i que trobarem senyalitzat.
Per Manel Díaz, Juan Carlos Sánchez i Joan Asín.

navegant pel primer llarg

a la placa del segon llarg

el quart llarg

la torna del cinquè

FOTOFIDEFESTA