dimarts, 30 d’octubre del 2012

ABELLA DE LA CONCA, via UN GRAN DIA

30/10/12.  A l'Abella de la Conca l'any passat en Remi Brescó va obrir tres  itineraris en un nou racó de caire clàssic. Amb en Manel anem a fer la més fàcil de les tres per a conèixer aquest lloc.  
fent l'aproximació al fons les parets
 Abans d'arribar a l'Abella de la Conca trobem una pista asfaltada a mà esquerra la seguim fins que s'acaba l'asfalt, a partir d'aquí ja veiem la paret a mà dreta, buscarem un lloc per aparcar. L'aproximació és evident. Al peu de la via trobarem una fletxa picada.

ressenya
 A la via trobarem algun pont de roca i un pitó, un espit a la R1 i R2. Haurem de portar aliens i friends fins el Camalot del 3 i els tascons. Ressenya a lanochedelloro.
La via segueix una aresta-cresta, alternant passatges per plaques fissurades i díedres. La dificultat és de IV,V. Una escalada agradable on haurem d'anar buscant l'itinerari i posant friends i tascons al gust. Els dos primers llargs son de 55m.
Quan estàvem a la R2 el dia s'ha anat ennuvolant i la temperatura ha baixat. La intenció era fer també la via de l'aresta, però ho hem deixat.
El descens el fem amb un ràpel llarg de 50-55m per la vessant oposada des de una savina, bagues i maillon.
Una via curta però amb l'al·licient d'equipar-la i una dificultat màxima de V.
Per: Manel Benavent i Joan Asín


al primer llarg
el segon llarg és el més mantingut


a la R2

darrer llarg

FOTOCIM


4 comentaris:

Xavi ha dit...

Hola Joan, ja veig que has allargat el cap de setmana a Coll de Nargó amb alguna bona via més per aquestes contrades! Salutacions!

joan asin ha dit...

Ei Xavi de fet vaig tornar a pujar, aprofitant uns dies de vacances. Records

Jaumegrimp ha dit...

Bona activitat Joan, llàstima que estigui tan lluny! quan la va piular el Mingo ja me la vaig apuntar.

joan asin ha dit...

Jaume el lloc bé val una visita